Ketenservicelijn IND breidt uit

Persoonsinformatiemanagement

De dienstverlening van de Ketenservicelijn van de IND gaat uitbreiden met een brede backoffice. Gemeenten kunnen er terecht voor informatie over de administratieve afwikkeling van individuele zaken van vergunninghouders. Ook als het zaken betreft waarover de IND niet direct zelf gaat. Telefonisch en digitaal: 088-0430500 of ketenservice@ind.minvenj.nl

Administratieve hordes zijn er om weg te nemen. Ook bij de huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Maar soms zijn er vragen. Over het verblijfsdocument. Een ontbrekend Burgerservicenummer. Of een verkeerd gespelde naam. Assistentie van de IND-Ketenservicelijn helpt gemeenten. De Ketenservicelijn van de IND bestond al langer. Gemeenten konden daar al terecht voor informatie over door de IND geleverde documenten en processen. Uitbreiding van de dienstverlening bleek welkom en belangrijk om snelle huisvesting te kunnen regelen.

Een extra service dus. Gemeenten kunnen en gaan ook zelf op zoek naar de juiste instantie om hulp in te schakelen. Dat kunnen zij gewoon blijven doen. Om gemeenten te helpen bij het vinden van antwoorden heeft de IND aangeboden de eigen IND-dienstverlening uit te breiden. Daarom neemt de Ketenservicelijn ook alle andere vragen aan rond administratieve processen. Ze fungeert dan als professionele vraagbaak om vragen te beantwoorden en eventueel door te geleiden naar de specialisten. De Ketenservicelijn heeft met veel van deze organisaties afspraken gemaakt.

Om welke vragen gaat het zoal? Voor sommige vragen kan een gemeente wel extra hulp gebruiken. Bijvoorbeeld:

  • Welke documenten moet de gemeente hebben om de inschrijving in de BRP te doen?
  • Kan de IND het dossier met die documenten in concrete gevallen leveren?
  • De naam op het verblijfsdocument is niet correct. Toch inschrijven?
  • Mag de gemeente inschrijven terwijl de vergunninghouder nog elders in een AZC woont?
  • Zijn de documenten die de vergunninghouder overlegt al gecheckt bij de IND?
  • Hoe is de schrijfwijze van de naam volgens internationaal naamrecht?
  • De gemeente wil (veel) vergunninghouders inschrijven in de BRP, maar heeft hulp nodig vanwege gebrek aan capaciteit of kennis.

De Ketenservicelijn is bereikbaar per telefoon: 088-0430500 of per e-mail: ketenservice@ind.minvenj.nl

Bron: IND

Uiteraard kunt u voor alle andere vragen terecht bij het Adviesbureau van de NVVB of bij het contactcentrum van de RvIG. Bekijk hier een duidelijk overzicht van de diverse onderwerpen en taken bij de verschillende contactcentra.