Onderzoek identiteitsfraude

Identiteitsmanagement

Het ministerie van BZK is in samenwerking met de landelijke WTI (Werkgroep Tegengaan Identiteitsfraude) een onderzoek gestart naar de aanpak van identiteitsfraude aan de balie. Daar is de hulp van gemeenten bij nodig! 

Wat gaan ze doen?

Online en anoniem met collega’s van gemeenten en ketenpartners in gesprek over identiteitsfraude. Wat gaat goed, wat kan beter en hoe kunnen we dit gezamenlijk bereiken? Tijdens deze discussie kunnen jullie over en weer reageren op stellingen. Hierin kunnen jullie het met elkaar eens of compleet oneens zijn. Jullie reageren op elkaars reactie: laat jullie gedachten en ideeën de vrije loop!
 

Hoe doen ze dat?

Via een online tool www.synthetron.com een dialoog voeren over diverse aspecten van identiteitsfraude. Ver hoef je niet te reizen: elke collega kan vanachter zijn of haar werkplek (anoniem) deelnemen. Stem je deelname wel even af met de collega’s van jouw afdeling en reserveer deze datum in jouw
agenda!
 

Wat hebben ze hiervoor nodig?

Ketenpartners, teamleiders, senioren, medewerkers in de front-office, medewerkers in de backoffice. Iedereen is welkom! Hoe meer collega’s meedoen, hoe waardevoller de online sessie! Drie á vier medewerkers Publiekszaken van iedere gemeente is wenselijk. Deel dit bericht met jouw collega en geef jullie op voor de landelijke online dialoog. 
 
Bekijk hier de flyer. Aanmelden kan via deze website >>
 
Bron: ministerie van BZK