NVVB Jaarcongres

 

Congresthema: IDeale dienstverlening

Onze vereniging bruist, en daar zijn we trots op. We hebben de afgelopen 28 jaar veel bereikt en onze missie blijft als een huis staan: gemeenten ondersteunen bij hun verantwoordelijkheden op het gebied van Burgerzaken, zodat zij elke inwoner in Nederland een uitstekende dienstverlening kunnen bieden.

IDeale dienstverlening staat centraal bij Burgerzaken. Doorlopende verbetering en innovatie van de dienstverlening rondom identiteitsdocumenten zorgt voor een sterke en goed verankerde identiteit voor inwoners. De afgelopen anderhalf jaar hebben wij als Burgerzaken laten zien waartoe we in staat zijn. Terwijl de meeste collega’s van de gemeente thuis werkten, moest de fysieke dienstverlening aan de burger ’gewoon’ doorgaan. Om dit voor elkaar te krijgen hebben de gemeenten, samen met onze partners, in hoog tempo aanpassingen gedaan in de dienstverleningsprocessen van Burgerzaken. Of het nu gaat om het uitreiken van documenten, de registratie in de Basisregistratie Personen (BRP), het opmaken van aktes of het organiseren van een coronaproof verkiezing; samen zetten we voortdurend nieuwe stappen om de dienstverlening aan de burger nog ‘IDealer’ te maken.

Het jaarcongres programma bevat een aantal plenaire sprekers en een groot aantal workshops met elke dag twee workshoprondes. De onderwerpen zijn divers en hebben allemaal raakvlakken met Burgerzaken. Op woensdagavond is er tijd voor ontspanning voor de deelnemers met een feest. Tijdens het congres is er een beursvloer met ruim 50 stands met onder andere enkele rijksinstellingen, bedrijven en opleidingsinstellingen die de deelnemers van uiteenlopende informatie voorzien. Kortom; genoeg te beleven op ons jaarcongres in 2022.