NVVB Jubileumcongres 17 & 18 april 2019

Sprekers

Art Rooijakkers, dagvoorzitter

In 2011 neemt Art Rooijakkers deel aan het populaire televisieprogramma Wie is de Mol?, dat hij vervolgens ook nog eens wint. Het leidt tot een contract met de AVRO, de omroep waarvan hij het nieuwe gezicht wordt. Hij presenteert programma’s zoals Lola zoekt Brood, Fort Boyard, Mag ik U Kussen en het door hem zo geliefde Wie is de Mol?

Zijn evenwichtige presentatiestijl maakt hem de ideale spreker tijdens een congres of seminar. Als dagvoorzitter houdt hij de touwtjes strak in handen, op een sympathieke en enthousiaste manier. Met zijn jarenlange ervaring als verslaggever weet hij bovendien de juiste vragen te stellen tijdens interviews.

  • woensdag 17 april 09:45
  • donderdag 18 april 09:45

Bob de Wit

Aan de vooravond van een maatschappelijke revolutie...

We bevinden ons momenteel aan de vooravond van een maatschappelijke revolutie, waarin de regels opnieuw worden bepaald en de maatschappij opnieuw wordt ingericht. Verschillende technologieën zorgen voor grote veranderingen in alle onderdelen van de economie en de maatschappij: sectoren transformeren, er ontstaan nieuwe business modellen, en nieuwe spelers komen en gaan. Prof. dr. Bob de Wit schetst deze maatschappelijke trends en ontwikkelingen, en plaatst ze in een historische context. Vervolgens wordt gekeken naar de impact hiervan op de verschillende industrieën: welke mogelijkheden bieden zich aan? 

  • donderdag 18 april 10:00

Erik Scherder

Als geen ander weet Erik boeiend te vertellen over onderwerpen als neuropsychologie en bewegingswetenschappen, maar dankzij zijn extensieve kennis snijdt hij ook moeiteloos gerelateerde onderwerpen aan.

Erik Scherder inhuren voor het geven van een lezing is een garantie voor een succesvolle bijeenkomst. Dat blijkt onder meer in 2013, als hij wordt uitgenodigd om mee te werken aan de Universiteit van Nederland. Naar aanleiding hiervan volgen optredens in televisieprogramma De Wereld Draait Door en drie afleveringen van DWDD University.

  • woensdag 17 april 11:30

Raymond Knops, staatssecretaris BZK

  • woensdag 17 april 10:00

Roos Schlikker

Roos Schlikker begon ooit als journalist bij een financieel tijdschrift maar na twee jaar kon ze geen stropdas meer zien. Daarna schreef ze jarenlang interviews en reportages voor diverse kranten en tijdschriften.  Sinds drie jaar heeft ze een wekelijkse column in het Parool. Ook heeft ze een column in Kek Mama, Intermediair en Libelle. Ze verscheen regelmatig als tafeldame bij DWDD en schuift vaak aan bij Radio 1. Naast haar columns schrijft Roos voornamelijk fictie.

Roos neemt ons mee in haar rondom het registreren van levenloos geboren kinderen. Zij heeft als initiatiefnemer van de wetswijziging hier veel voor gedaan.

  • donderdag 18 april 12:30

Typhoon

Als “inspirational speaker” deelt Typhoon zijn bijzondere verhaal: de verandering van een stotterend jochie tot een vastberaden en succesvolle woordkunstenaar, een “gamechanger”, vol positiviteit en gedrevenheid. Een verhaal over beslissingen en keuzes die hij heeft gemaakt op een fundament van eigenheid, ambitie, instinct, brutaliteit en de wens om mensen bij elkaar te brengen. Typhoon staat voor echtheid.

  • donderdag 18 april 15:45