NVVB Jubileumcongres 17 & 18 april 2019

Automatische verwerking verhuisaangiften

Automatische verwerking verhuisaangiften

Gemeente Bergen op Zoom en gemeente Twenterand hervormen zich tot meer klantgerichte en vraaggestuurde organisaties waarin gemeentelijke processen steeds klantvriendelijker, sneller én digitaler zijn. Deze hervorming vraagt wel om het kritisch bekijken en herontwerpen van gemeentelijke processen. Kom luisteren hoe en waarom deze gemeenten dit doen en welke resultaten Daisy Haast en Frea Pezij al hebben geboekt. En zet dankzij de aangeboden workshopvorm zelf de eerste stappen bij het optimaliseren van jouw proces.

Diverse gemeenten realiseerden zich binnen #LSG18 dat er binnen het verhuisproces optimalisatiemogelijkheden zijn. Die varieerden van het aanpassingen van instellingen in de applicatie tot het opnieuw bekijken en vastleggen van procesafspraken. Drie concrete verbetervoorbeelden:
•    Stappen in het verhuisproces elimineren die niet verplicht zijn vanuit wet- en regelgeving.
•    Stappen elimineren die onvoldoende waarde toevoegen binnen het verhuisproces.
•    De automatische verwerking van verhuisaangiften, de ‘groene verhuizing’, aanzetten.
Dit klinkt allemaal héél spannend, tot je beseft dat je met een goede inrichting van het verhuisproces binnen iVerblijf & Adres juist veel controle behoudt.

Digitalisering is een thema dat van gemeenten de nodige aandacht vraagt. Het vraagt om een nieuwe manier van denken én doen (werken), van zowel je inwoners als je ketenpartners, het management en je medewerkers. Sta jij voldoende stil bij het optimaliseren van je processen? Behaal jij optimale resultaten dankzij digitalisering?

Workshopleider: Daisy van Haast (gemeente Bergen op Zoom)

Workshopronde 1 17 april 14.00 uur
Workshopronde 4 18 april 14.15 uur