Wat is het doel van de promotiedagen?

Op de promotiedagen willen wij werkzoekenden, zij-instromers en geïnteresseerden bereiken die interesse hebben in een baan bij de gemeentelijke dienstverlening op de afdeling Burgerzaken bij gemeenten. 

Geschikte kandidaten wordt een opleiding aangeboden waarin zij de basiskennis krijgen over hoe de gemeente werkt, de producten van Burgerzaken en een verdiepingscursus over de vaststelling van de identiteit en de authenticiteit van documenten. Deze twee opleidingen vormen samen de basis om verder te gaan met de vervolgopleidingen binnen het diplomastelsel van de NVVB.

Kandidaten die de opleidingen met succes hebben afgerond worden opgenomen in een register van werkzoekenden en ze worden  toegevoegd aan een LinkedIngroep waarin gemeenten en kandidaten elkaar kunnen vinden bij een vacaturevraag vanuit de gemeente.

Op deze manier geven wij gemeenten de mogelijkheid om via een voorselectie geschikte kandidaten te vinden voorzien van een basisopleiding. De kandidaten kunnen dan via de reguliere weg solliciteren bij de gemeente om in dienst te komen.

De gemeenten zijn hierna zelf verantwoordelijk voor een inwerktraject en om de gewenste vakinhoudelijke vervolgopleidingen met de kandidaten zelf af te stemmen.