Team van de Toekomst bijeenkomsten

Het programma Team van de Toekomst is door de NVVB in het leven geroepen om haar leden te helpen nadenken over de toekomst en zich hierop voor te bereiden. Waar sta je nu als gemeente en waar wil je naartoe? Deze bijeenkomsten zijn bedoelt voor leidinggevenden en teamcoördinatoren. 

Programma

16.00-16.10 uur    Opening voorzitter afdeling NVVB
16.10-17.00 uur    De toekomst en ontwikkelingen

Hoe ziet Burgerzaken eruit in 2024? Gaat alles digitaal of is er juist meer contact? Heeft Burgerzaken een loket op het gemeentehuis of gaat Burgerzaken naar de inwoners toe, bijvoorbeeld in het wijkcentrum? Welke producten heeft Burgerzaken in 2024? En worden die op dezelfde wijze gemaakt als nu? Is er één grote organisatie Burgerzaken voor een aantal gemeenten samen? Of wordt Burgerzaken het loket van één gemeente met meer taken? Of??
17.00-17.30 uur    Ronde tafel gesprekken
De deelnemers worden in groepen ingedeeld en gaan met elkaar in gesprek over een onderwerp. De onderwerpen worden verdeeld over de tafels. De onderwerpen zijn:

  1. Willen we regionaal meer gaan samenwerken?
  2. Moeten we bezuinigen of juist investeren?
  3. Wat zijn de risico’s van de gemeenten?
  4. Hoe houden we alle informatie bij?

17.30-17.45 uur    Plenaire terugkoppeling per tafel
17.45-18.15 uur    Avondeten
18.15-19.00 uur    Programma Team van de Toekomst

De NVVB schetst in een aantal grote lijnen waar de NVVB al mee bezig is, welke hulpmiddelen er zijn om medewerkers van gemeenten te ondersteunen in hun werkzaamheden en wat er is bereikt. Ook de stappen uit het programma Team van de Toekomst worden besproken. Tevens wordt er aangegeven waar de NVVB de gemeenten kan helpen met het opstarten van dit traject om te komen tot opleidingsplannen.
19.00-19.45 uur    Ronde tafelgesprekken (in groepen)
De deelnemers worden in groepen ingedeeld en gaan met elkaar in gesprek over een onderwerp. De onderwerpen worden verdeeld over de tafels. De onderwerpen zijn:

  1. Waar hebben wij als gemeente behoefte aan ?
  2. Wat zijn de risico’s?
  3. Waar kan de NVVB ons bij helpen?
  4. Waar kunnen we elkaar versterken / helpen?
  5. Hoe maak ik een goed opleidingsplan?

19.45-19.55 uur    Plenaire terugkoppeling per tafel
19.55-20.00 uur    Sluiting en korte evaluatie de  NVVB

Kosten
Deelname is kosteloos voor NVVB-leden.

Locaties en data
Momenteel staan er aantal bijeenkomsten gepland. Hieronder kun je zien wanneer de bijeenkomst bij jou in de buurt gegeven wordt. Inschrijven kan hier

Woensdag 15 juni
Gemeente Almelo
Haven Zuidzijde 30
607 EW Almelo

Dinsdag 21 juni
Gemeente Groningen
Harm Buiterplein 1
9723 ZR Groningen

Dinsdag 5 juli (let op! deze datum is gewijzigd)
Gemeente Purmerend
Purmersteenweg 42
1441 DM Purmerend

We zijn nog steeds op zoek naar gemeenten die ook als gastgemeenten willen optreden. Is het mogelijk om binnen jouw gemeente deze bijeenkomst te organiseren voor ongeveer 30 deelnemers, geef je dan op door een e-mail te sturen naar evenementen@nvvb.nl