Augustus 2017: Identiteitsfraude

De maand augustus staat in het teken van identiteitsfraude. Op deze pagina publiceren wij de komende weken interessante artikelen die in het teken staan van het tegengaan van identiteitsfraude.

  • 1 augustus: Heeft u de e-learning signalering mensenhandel voor baliemedewerkers en toezichthouders al ingezet?
  • 9 augustus: Deze week extra aandacht voor slachtoffers van ID-fraude. Het Centraal Meldpunt voor identiteitsfraude en –fouten (CMI) ondersteunt en adviseert slachtoffers. Maak als gemeente gebruik van het voorlichtingsmateriaal en de toolkit om de inwoners te informeren. Lees ook meer over de C7-procedure en andere handige tips:  Lees meer over het CMI (227,8 KB)
    Tot slot verwijzen we graag nog een keer naar het verhaal van Kevin Goes (journalist), over zijn ervaring met ideniteitsfraude. Kevin was aanwezig als spreker op het NVVB congres 2017 en gaf een interview aan de redactie van B&R.
  • 23 augustus: NVVB bestuurslid John de Ruiter is geinterviewd door weekblad Elsevier over identiteitsfraude. "Voordat het kwaad is geschied, kunnen ook gemeenten een belangrijke rol spelen om verder misbruik van persoonsgegevens te voorkomen", aldus John de Ruiter. Lees het gehele artikel online.