Adviesbureau

Medewerkers bij gemeenten worden dagelijks geconfronteerd met uiteenlopende vragen. De meeste kunnen zij of hun collega’s uitstekend zelf beantwoorden. Maar er zijn ook kwesties die zo specifiek of vakspecialistisch zijn, dat er meer kennis van zaken nodig is om een gedegen antwoord te kunnen geven. In dit soort gevallen kun je contact opnemen met het NVVB adviesbureau. Kijk ook eens naar de veelgestelde vragen of de meest gestelde vragen met betrekking tot de BRP, wellicht wordt jouw vraag hier al beantwoord.

Je kunt de vragen stellen via het webformulier. Het adviesbureau is tevens elke werkdag bereikbaar op nummer 020-2539007 van 08.30 tot 17.00 uur.

Sinds jaar en dag weten de medewerkers Burgerzaken ons goed te vinden als zij vragen hebben over het brede vakgebied van Burgerzaken. Twaalf adviseurs beantwoorden bij toerbeurt alle vragen; jaarlijks zo’n elfduizend. In de tabel hieronder zie je hoeveel vragen er per vakgebied in januari en februari dit jaar binnenkwamen. Vaak zorgt nieuwe wet- en regelgeving voor een piek in het aantal vragen. Dit jaar hebben we het vakgebied ‘levenloos’ toegevoegd. Tot nu toe zijn hier 235 vragen over gesteld. De medewerkers Burgerzaken kregen veel klanten aan de balie met emotionele verhalen van kindjes die soms wel meer dan zestig jaar geleden zijn geboren en overleden. Alle vragen hierover hebben we meteen verwerkt in het Handboek Burgerzaken Amsterdam (HBA).

Stage lopen bij het adviesbureau van de NVVB? 

Let op: Het Adviesbureau beantwoordt alleen vragen van medewerkers van gemeenten. Burgers kunnen hun vraag aan de eigen gemeente stellen.