Almelo maakt online aanvraag voor paspoort en ID-kaart mogelijk

Inwoners van gemeente Almelo kunnen voortaan online hun paspoort of ID-kaart aanvragen. Daarna volgen nog twee bezoeken aan het stadhuis. Het eerste bezoek is voor de handtekening en om de pasfoto’s in te leveren. Ze kunnen dan terecht bij de snelbalie, waardoor het bezoek aan het stadhuis aanzienlijk korter is. Het andere bezoek is een week later om het nieuwe paspoort of ID-kaart op te halen.

Kortere wachttijden voor aanvragers
In december verlopen veel paspoorten en verwachten veel gemeenten lange wachttijden in het stadhuis. Door online alvast de aanvraag voor te bereiden, is het in Almelo mogelijk om de wachttijden in de publiekshal van het stadhuis te verminderen van 10 naar 5 minuten per bezoeker. Gemeente Almelo is daarmee de eerste gemeente in Nederland die dit mogelijk maakt.

Spoedaanvraag ook online
Een online aangevraagd paspoort of ID-kaart wordt ook direct online betaald. Inwoners die dezelfde dag een paspoort of ID-kaart willen aanvragen kunnen online ook een spoedaanvraag indienen. Kinderen onder 12 jaar (bij ID-kaart) of onder 18 jaar (bij paspoort) hebben nog toestemming nodig van ouders of van degene die gezag heeft. Zij kunnen daarom vooralsnog terecht in het stadhuis om daar de aanvraag en betaling te doen.

Lees hier

Nieuwsoverzicht