Adviesbureau

Bereikbaarheid Adviesbureau tijdens coronacrisis

In verband met de coronacrisis werken alle adviseurs van het Adviesbureau vanuit huis. Thuis hebben de adviseurs minder middelen tot hun beschikking en is het niet mogelijk om even met een collega adviseur te overleggen over een casus.

Om die redenen verzoeken wij je dringend uitsluitend spoedvragen of vragen waarbij de klant op dat moment aan het loket staat telefonisch te stellen.

Geen spoed en/of geen klant aan het loket? Stel dan jouw vraag via het webformulier. Wil je toch graag telefonisch contact over jouw casus? Dan kan je via het webformulier een terugbelverzoek doen. Begin dan je vraag in het webformulier met TERUGBELVERZOEK en geef kort aan waar de vraag over gaat. Een adviseur neemt vervolgens telefonisch contact met je op.

Alvast bedankt voor je medewerking!

Medewerkers bij gemeenten worden dagelijks geconfronteerd met uiteenlopende vragen. De meeste kunnen zij of hun collega’s uitstekend zelf beantwoorden. Maar er zijn ook kwesties die zo specifiek of vakspecialistisch zijn, dat er meer kennis van zaken nodig is om een gedegen antwoord te kunnen geven. In dit soort gevallen kun je contact opnemen met het NVVB adviesbureau.

Sinds jaar en dag weten de medewerkers Burgerzaken ons goed te vinden als zij vragen hebben over het brede vakgebied van Burgerzaken. Twaalf adviseurs beantwoorden bij toerbeurt alle vragen; jaarlijks zo’n elfduizend. In de tabel hieronder zie je hoeveel vragen er per vakgebied in 2020 binnenkwamen. Vaak zorgt nieuwe wet- en regelgeving voor een piek in het aantal vragen. 

Stage lopen bij het adviesbureau van de NVVB? 

Let op: Het Adviesbureau beantwoordt alleen vragen van medewerkers van gemeenten en individuele leden van de NVVB. Burgers kunnen hun vraag aan de eigen gemeente stellen.