Jong NVVB

Ben jij jonger dan 36 jaar oud?

Vind jij werken binnen Burgerzaken leuk?

Houd je van afwisseling in het werk en denk je graag mee in nieuwe ontwikkelingen of complexe casussen?

Dan zijn wij opzoek naar jou!

In 2024 willen we een jongerenafdeling opstarten binnen de NVVB. Daarvoor zijn we opzoek naar enthousiaste collega’s vanuit het hele land. Iedere burgerzakenmedewerker die de leeftijd van 36 jaar nog niet heeft bereikt, is welkom om mee te denken over de toekomst van Burgerzaken. Het maakt daarbij niet uit of je in dienst bent van een gemeente of werkt op inhuurbasis, iedereen is welkom. 

Wat kun je van ons verwachten?

Op 24 januari 2024 starten we me een kick-off op het gemeentehuis in Almere.

Het programma is als volgt:

15:00 uur    Opening
15:15 uur    Doel Jong NVVB en doel van vandaag delen
15:30 uur    Plenaire spreker over actualiteiten
16:00 uur    Korte pauze
16:15 uur    Casus ronde 1 – in gesprek met het Dagelijks bestuur
16:45 uur    Casus ronde 2 – in gesprek met het Dagelijks bestuur
17:15 uur    Korte pauze
17:30 uur    Plenaire afronding
18:00 uur    Borrel
19:00 uur    Einde

Tijdens de rondes met de casussen brengt een spreker een dilemma of casus in de groep en ga je samen met de collega’s in jouw groepje zoeken naar een oplossing voor dit dilemma. De portefeuillehouder van het onderwerp binnen de NVVB zal met jullie meedenken en de input verzamelen.

Wat kun je na 24 januari van ons verwachten?

Ben je enthousiast geworden van onze plannen tijdens de kick-off? Dan nodigen we je uit om deel te nemen aan Jong NVVB! Periodiek komen we samen om actualiteiten met elkaar te bespreken en om te delen wat er binnen de afdelingen speelt. Alle input is welkom, omdat we zo een duidelijk beeld kunnen vaststellen van wat er binnen Burgerzaken speelt. Daarnaast kunnen er dilemma’s en/of vraagstukken vanuit de NVVB aangedragen worden, waar we met een frisse, jonge blik een advies op kunnen geven. Zo kun je bijvoorbeeld meedenken in hoe nieuwe wet- en regelgeving in de praktijk uitgevoerd moet gaan worden of nieuwe ideeën aandragen over de meest uiteenlopende onderwerpen, die vervolgens weer meegenomen worden binnen de vereniging.

De meeste van deze bijeenkomsten zullen digitaal zijn, maar het doel is om minimaal twee keer per jaar fysiek samen te komen. Dit doen we in het kader van teambuilding, waar natuurlijk ook gezelligheid een belangrijk onderdeel van is.

Wat levert deelname je op?

  • Het eerste jaar gratis persoonlijk lidmaatschap bij de NVVB, waardoor je o.a. Burgerzaken & Recht thuis ontvangt;
  • Een breed netwerk binnen het vakgebied Burgerzaken, zowel met collega’s door het hele land als met ketenpartners;
  • Eerder kennis over de toekomst van Burgerzaken en informatie over (nieuwe) processen/werkwijzen, dat je mee kunt nemen naar je eigen gemeente;
  • De mogelijkheid om in de toekomst een andere rol te vervullen binnen de NVVB;
  • Én, naast een groep jonge burgerzakenmedewerkers waar je altijd op terug kunt vallen, jaarlijks minimaal één leuke, interessante activiteit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een werkbezoek bij een interessante ketenpartner.

Aanmelden

Lijkt het je leuk om meer informatie te krijgen over Jong NVVB? Meld je dan aan voor de kick-off op 24 januari 2024. Aanmelden kan tot 20 december aanstaande.

Kun je niet aanwezig zijn, maar heb je wel belangstelling? Laat het ons dan ook weten via een e-mail naar communicatie@nvvb.nl.

Meld je hier aan!