NVVB Webinars

Webinar Verkiezingen: registratie van aanduidingen (partijnamen) 

Op dinsdag 14 december van 15.00 tot 16.30 uur organiseert de NVVB in samenwerking met de Kiesraad en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een webinar over de komende gemeenteraadsverkiezingen met als thema: registratie van aanduidingen. 

In deze webinar wordt ingegaan op de registratie van partijnamen en alles wat daarbij komt kijken voor de gemeentelijke verkiezingsorganisaties. Zo gaan we in op de procedures rond het registreren, wijzigen en beoordelen van aanduidingen en de doorwerking van landelijk geregistreerde aanduidingen. Ook kijken we wat de registraties betekenen voor de kandidaatstelling, zoals de betaling van waarborgsommen en het inleveren van ondersteuningsverklaringen.
 
Onze leden (individuele leden en medewerkers bij een gemeente) mogen (gratis) deelnemen aan deze webinar. Ben je dus individueel lid van de NVVB of werkzaam bij een Nederlandse gemeente, dan kun je jezelf aanmelden voor deze webinar. Val jij niet onder deze groep, dan kun je deze webinar helaas niet volgen. Je kunt je hier inschrijven.

 

Webinar Tijdelijke wet verkiezingen covid-19

Op donderdag 16 december van 13.00 tot 15.00 uur organiseert het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in samenwerking met de de NVVB een webinar over de Tijdelijke wet verkiezingen covid-19.

In deze webinar wordt ingegaan op de onderdelen van de tijdelijke wet verkiezingen covid-19. Het is mogelijk om tijdens deze webinar vragen te stellen, die zoveel mogelijk tijdens de webinar worden beantwoord.

Onze leden (individuele leden en medewerkers bij een gemeente) mogen (gratis) deelnemen aan deze webinar. Ben je dus individueel lid van de NVVB of werkzaam bij een Nederlandse gemeente, dan kun je jezelf aanmelden voor deze webinar. Val jij niet onder deze groep, dan kun je deze webinar helaas niet volgen. Je kunt je hier inschrijven tot woensdag 15 december 15.00 uur. Op diezelfde dag krijg je een e-mail toegestuurd met daarin de link voor de webinar.