NVVB Webinars

NVVB Webinars Erkenning en gezag: terugblik invoering wet en toekomst gezagsregistratie

De NVVB organiseert samen met het Ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) twee laatste webinars over de wet gezamenlijk gezag door erkenning die op 1 januari 2023 in werking treed. In deze webinars kijken we terug op de invoering van de wet en vooruit naar de toekomst.

Sebastiaan Rood staat vanuit JenV stil bij de invoering van de wet in het algemeen. Daarna zal Xander Seijs van het NVVB Adviesbureau ingaan op lastige situaties en vragen die hij na de invoering van de wet heeft ontvangen, en hoe hiermee om te gaan. Ook blikken we vooruit op de toekomst: Marieke Guldemond, projectleider Verbeteren registratie en ontsluiten gezagsinformatie bij JenV, neemt ons mee in de toekomst van gezag. Wat is de visie over gezag en hoe gaat dat in op de behoefte van burgerzaken?

De webinars sluiten een drieluik af. In de eerste webinar werd uitgelegd wat de nieuwe wet inhoudt en hoe deze moet worden toegepast. In de tweede verdiepende webinar werd ingegaan op bijzonderheden, uitzonderingsgronden en op de toepassing van het Internationaal Privaatrecht. Heb je ze gemist? Beide webinars zijn opgenomen en terug te kijken op het NVVB platform.

Webinar 3: Erkenning en gezag – terugblik invoering wet en toekomst gezagsregistratie
Dinsdag 7 februari van 13:30 - 15.00 uur
Donderdag 16 februari van 10.30 - 12.00 uur (herhaling)
 
Heb je voorafgaand aan de webinar al vragen dan kun je deze stellen via het webformulier van het NVVB Adviesbureau.
 
Onze leden (individuele leden en medewerkers bij een gemeente) mogen (gratis) deelnemen aan deze webinar. Ben je dus individueel lid van de NVVB of werkzaam bij een Nederlandse gemeente, dan kun je jezelf aanmelden voor deze webinar. Val jij niet onder deze groep, dan kun je deze webinar helaas niet volgen. Schrijf je hier in.