Benoeming Leden van Verdienste van de NVVB

Het Dagelijks Bestuur van de NVVB heeft besloten om de heer H. Klein en mevrouw J.F.L. Guit te benoemen tot Leden van Verdienste van de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken en de daarbij behorende zilveren NVVB-speld uit te reiken.

Henk Klein heeft in de vele jaren die hij voor gemeenten heeft gewerkt ook altijd veel voor de NVVB gedaan en betekend. Hij is daarbij lid en voorzitter van verschillende commissies geweest.

José Guit is sinds 2006 lid van de werkgroep Nederlandse Nationaliteit, die ressorteert onder de NVVB-adviescommissie Persoonsregistratie. De werkgroep houdt zich specifiek bezig met het Nederlandse nationaliteitsrecht en fungeert in zijn samenstelling, met specialistische kennis op dit gebied, in hoge mate zelfstandig. De werkgroep adviseert over conceptwijzigingen van regelingen en handleidingen die door het ministerie van Veiligheid & Justitie ter consultatie worden voorgelegd en geniet groot vertrouwen van het bestuur van de NVVB. José Guit vervult een trekkersrol binnen deze werkgroep. José Guit is tevens adviseur bij het NVVB Adviesbureau en is lid geweest van de voormalige NVVB-adviescommissie Burgerlijke Staat & Nationaliteit.

Het Dagelijks Bestuur van de NVVB waardeert José Guit buitengewoon om haar deskundigheid, inzet en passie om het nationaliteitswerk van Burgerzaken logisch en uitvoerbaar te maken en te houden en daarbij tevens oog te hebben voor de belangen van burgers.

Nieuwsoverzicht