Bericht van BUZA: Checklist Verhuizen naar het buitenland op NederlandWereldwijd.nl

Bericht van BUZA: Checklist Verhuizen naar het buitenland op NederlandWereldwijd.nl

Nederlandse burgers die naar het buitenland gaan verhuizen, bijvoorbeeld voor werk of studie, moeten allerlei zaken met de Nederlandse overheid regelen. Kun je een uitkering meenemen, hoe zit het met je AOW of je toeslagen, welke documenten moet je voor vertrek in orde maken, hoe zit het met je rijbewijs…. En dit is nog maar een greep van waar je aan moet denken. Voor een aantal zaken daarvan geldt: je kunt ze beter (ruim) vóór vertrek in orde maken, want als je eenmaal buiten Nederland bent, is het een stuk lastiger om bijvoorbeeld een DigiD of nieuw paspoort te verkrijgen. 

Voor iedereen die naar het buitenland gaat verhuizen staat er nu op NederlandWereldwijd.nl

Op het moment dat burgers zich bij een gemeente uitschrijven, vlak voor vertrek, is het nuttig om hen te attenderen op deze checklist. Maar het zou nóg mooier zijn als mensen-met-emigratieplannen zich al eerder verdiepen in wat voor hen belangrijk is om met de Nederlandse overheid te regelen. Want sommige zaken kosten nu eenmaal tijd om in orde te maken.

Heeft jouw gemeente regelmatig te maken met burgers die naar het buitenland gaan verhuizen of krijg je vragen over dit onderwerp? Neem dan een verwijzing op jouw gemeentewebsite op naar de Checklist Verhuizen naar het buitenland

Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar loketbuitenland@minbuza.nl

Nederland Wereldwijd is er speciaal voor mensen die (gaan) wonen, werken, studeren of voor vakantie verblijven in het buitenland. Nederland Wereldwijd helpt met informatie, dienstverlening en producten van steeds meer overheidsinstellingen. Handig en overzichtelijk bij elkaar voor elke levensgebeurtenis. In één oogopslag zie je wat je bij de verschillende overheidsinstellingen moet en kunt regelen. Ook in 2021 wordt er voortdurend informatie op de Nederland Wereldwijd toegevoegd en/of geactualiseerd. Zo wordt op 5 juli 2021 ook informatie over Studiefinanciering en Aflossen Studieschuld opgenomen.

Nieuwsoverzicht