Bericht van BZK: Landelijke Reservepool van stembureauleden beschikbaar voor noodgevallen op 17 maart

Bericht van BZK: Landelijke Reservepool van stembureauleden beschikbaar voor noodgevallen op 17 maart

Heb je op 17 maart onvoldoende (reserve) stembureauleden beschikbaar? Dan is het mogelijk om in het geval van acute uitval van 1 of meer stembureauleden, gebruik te maken van de reservepool die door BZK is ingericht. De reservepoolleden zijn getraind als (brief)stembureaulid en teller volgens de instructies op www.stembureauinstructie.nl.

Bij de werving is zoveel mogelijk rekening gehouden met een gelijkmatige geografische spreiding. Reservepoolleden kunnen in ieder geval binnen een uur op het aangegeven stembureau zijn. De reservepool is ingericht voor noodgevallen. Ze biedt geen volledige garantie dat bij het onverwachts ontstaan van grote tekorten alle gemeenten voorzien kunnen worden. Tempo-Team is gevraagd de matching tussen gemeenten en reservepoolleden te coördineren.

Beschikbaarheid van reservepool
De reservepoolleden zijn beschikbaar om ingezet te worden op 17 maart. Gemeenten kunnen vanaf 15 maart een beroep doen op deze reservepool wanneer een tekort aan stembureauleden ontstaat. Op 15, 16 en 17 maart regelt Tempo-Team de matching tussen de aanmeldingen van de gemeenten met de reservepoolleden. Je ontvangt op 16 maart van Tempo-Team een terugkoppeling over jouw aanvraag indien deze op maandag 15 en dinsdag 16 maart is gedaan. Op de verkiezingsdag van 17 maart zal je binnen een half uur terugkoppeling ontvangen.

Inzet van reservepoolleden
Gemeenten ontvangen op 16 of 17 maart van Tempo-Team de gegevens van de reservepoolleden die naar jouw gemeenten worden uitgezonden. Gemeenten verzorgen bij aankomst van deze reservepoolleden de benoeming, gezondheidscheck en een korte introductie van de gemeente specifieke werkwijze. Na afloop ontvangt dit reservepoollid de betreffende gemeentelijke vergoeding, je dient eventueel aanvullende gegevens die je hiervoor nodig hebt bij het stembureaulid uit te vragen, vanuit Tempo-Team zullen de beschikbare gegevens van het stembureaulid gedeeld worden.

Bellen voor reservepoolleden
Vanaf 15 maart kunnen gemeenten voor het aanvragen van reservepoolleden bellen of mailen naar

070-3130750
reservepoolbzk@tempo-team.nl

Je kunt de reservepool bereiken op de volgende momenten:

Maandag 15 maart: 6.00 – 18.00 uur
Dinsdag 16 maart : 6.00 - 18.00 uur 
Woensdag 17 maart: 6.00 - 23.00 uur

Nieuwsoverzicht