Bericht van de gemeenten Amsterdam en Weesp: geen berichtenverkeer met Amsterdam en Weesp tijdens herindeling

Bericht van de gemeenten Amsterdam en Weesp: geen berichtenverkeer met Amsterdam en Weesp tijdens herindeling

Amsterdam vraagt aan gemeenten om, indien mogelijk, geen vervolginschrijvingscyclus te starten met Amsterdam of Weesp in de periode donderdag 17 tot en met woensdag 23 maart 2022.
 
Op donderdag 24 maart 2022 vindt een samenvoeging plaats waarbij de gemeente 0457 Weesp door een grenscorrectie bij de gemeente 0363 Amsterdam opgenomen wordt. Op die datum houdt de gemeente Weesp op te bestaan als zelfstandige gemeente.

Tussen 22 en 24 maart 2022 vindt de migratie van de gegevens plaats en geldt een beperkte dienstverlening. De gemeente Weesp gaat op dinsdag 22 maart 2022 definitief van het GBA-netwerk af, de gemeente Amsterdam zal op woensdag 23 maart 2022 tijdelijk van het netwerk zijn.
 
Dat betekent ook dat in die periode geen berichtenverkeer wordt afgehandeld. Het kan daardoor gebeuren dat een opgestarte berichtencyclus niet kan worden afgerond. Na een geslaagde migratie wordt het berichtenverkeer in de loop van donderdag 24 maart 2022 weer aangezet.

Om zoveel mogelijk te voorkomen dat een intergemeentelijke cyclus wordt onderbroken, wat tot handmatige herstelacties kan leiden, zullen de gemeenten Weesp en Amsterdam geen vervolginschrijvingscyclus opstarten na donderdag 17 tot en met woensdag 23 maart 2022. In de praktijk betekent dit dat een aangifte van iemand die vanuit een andere gemeente naar Amsterdam of naar de huidige gemeente Weesp verhuist, zal worden aangehouden en het bericht pas vanaf 24 maart 2022 wordt verstuurd.

Amsterdam vraagt aan gemeenten om, indien mogelijk, omgekeerd ook geen vervolginschrijvingscyclus te starten met Amsterdam of Weesp in de periode donderdag 17 tot en met woensdag 23 maart 2022.

Nieuwsoverzicht