Bericht van de IND: INDIGO

De IND gaat over op een geheel nieuw systeem (INDIGO), een aantal zaken rondom documentenonderzoeken gaat daarom veranderen.

Zoals u van ons gewend was kunnen wij helaas geen automatische ontvangstbevestiging meer sturen. Wel zal het onderzoek een dag na ontvangst bij ons geregistreerd staan zodat het voor eventuele vragen gemakkelijk is terug te vinden.

Gezinnen worden niet meer ondergebracht in één dossier. De IND ziet elk gezinslid als een aparte klant met zijn/haar eigen zaken. Elk documentonderzoek wordt binnen Indigo als een zaak gezien. Het is daarom van belang dat de te onderzoeken documenten onder de juiste klant/zaak worden gehangen.
Daarom hebben we uw hulp nodig wat betreft de aanlevering van een documentenonderzoek en willen we u graag het e.e.a. verzoeken:

  • Bij onderzoek van een gezin waarbij voor meerdere gezinsleden documentenonderzoek moet plaatsvinden, verzoeken wij het onderzoek per persoon gescheiden aan te leveren. Allen voorzien van de juiste personalia. Uiteraard kan het geheel wel in één envelop worden verzonden. Voor een gezin zal er nog wel één verklaring van onderzoek opgemaakt worden. Door de komst van het nieuwe systeem hebben wij nu wel de mogelijkheid de verklaring van onderzoek te koppelen aan elk gezinslid waar de verklaring betrekking op heeft.
  • De ontvangstbevestiging die door Bureau Documenten wordt meegezonden kunt u voortaan getekend verzenden naar onderstaand adres.
  • De ontvangstbevestiging wordt in het digitaal dossier van de IND opgenomen.

JustID
Postbus 257
7600 AG  Almelo

 

Nieuwsoverzicht