Bericht van JenV: Update: Dienst BVV-inkijk nog niet beschikbaar voor gemeenten

Bericht van JenV: Update: Dienst BVV-inkijk nog niet beschikbaar voor gemeenten

De afdeling Burgerzaken van veel gemeenten maakt gebruik van de inkijkmodule op de Basisvoorziening Vreemdelingen ter ondersteuning van de vaststelling van de identiteit van vreemdelingen. Dit gebeurt via de Gemnet-koppeling die beheerd wordt door KPN Lokale Overheid. Het Ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) treft al geruime tijd voorbereidingen om deze koppeling om te zetten naar een koppeling via diginetwerk met gebruik van e-herkenning. Hierover zijn begin en eind 2022 nieuwsberichten verschenen. De overgang naar de nieuwe situatie is in testfase.

Stand van zaken project
De versie van de inkijkmodule die geschikt is voor diginetwerk is benaderbaar met e-herkenning op de acceptatieomgeving. Momenteel wordt de functionaliteit getest. Als deze akkoord worden bevonden dan wordt de productieversie klaargezet en, na het uitvoeren van een testtraject, vrijgegeven voor gebruik door de gemeenten.
 
Wat betekent dit voor gemeenten
In een vorige update is aangegeven dat er voor medewerkers Burgerzaken e-herkenning niveau 3 moet worden aangevraagd voor de dienst BVV Inkijk.
Naar nu blijkt is het nog niet mogelijk om e-herkenning aan te vragen voor deze dienst. De activiteiten die ervoor moeten zorgen dat de dienst beschikbaar komt zijn inmiddels in gang gezet.
Zodra de door de gemeenten uit te voeren handelingen meer concreet zijn volgt nadere informatie. Tot die tijd kunnen gemeenten helaas nog geen gebruik maken van de nieuwe dienstverlening.

Nieuwsoverzicht