Bericht van Mens Centraal: Rapportage Aanpak Levensgebeurtenissen Q3-'21

Bericht van Mens Centraal: Rapportage Aanpak Levensgebeurtenissen Q3-'21

Sinds 2018 is het interbestuurlijke programma Mens Centraal het vliegwiel voor verbetering van communicatie en dienstverlening van de overheid. Met de Aanpak Levensgebeurtenissen worden problemen die door burgers worden ervaren, concreet aangepakt. De meest betrokken overheidsorganisaties in de keten rond specifieke levensgebeurtenissen werken daarin samen aan de uitwerking en implementatie van verbeteracties. De voortgang in de verschillende levensgebeurtenissen is voortaan terug te vinden in een nieuw en handig overzicht .

De rapportage is overzichtelijker en toegankelijker gemaakt. Via de navigatie heb je nu snel toegang tot de levensgebeurtenissen. Door de uniforme opmaak krijg je eenvoudig een overzicht van de activiteiten en resultaten en kun je levensgebeurtenissen vergelijken. We vinden het belangrijk dat je betrokken bent, en we houden je graag op de hoogte van de voortgang. Voortaan ontvang je elk kwartaal een actueel overzicht. Als ambassadeur van ons programma mag je het verder verspreiden binnen je organisatie.

Mens Centraal werkt nauw samen met o.a. gemeenten, de Kamer van Koophandel, de Belastingdienst, het Kadaster, CAK, DUO, SVB, VNG en UWV, en met ministeries zoals BZK, EZK, OCW, VWS en SZW. Daarnaast trekken we op met andere partijen, zoals KPN, het notariaat, de uitvaartbranche en verloskundigen. Alleen door samenwerking over de grenzen van organisaties heen, kunnen we als overheid onze informatievoorziening en dienstverlening verbeteren. 

Nieuwsoverzicht