Bericht van Nederland Wereldwijd: Stappenplan terug naar Nederland verhuizen (remigreren) op NederlandWereldwijd.nl

Bericht van Nederland Wereldwijd: Stappenplan terug naar Nederland verhuizen (remigreren) op NederlandWereldwijd.nl

Ben je verhuisd naar het buitenland en wil je weer in Nederland komen wonen? Terugverhuizen kan veel tijd kosten. Je moet immers veel zaken zelf regelen. Denk aan het invoeren van je spullen, inschrijven bij de gemeente en het regelen van een zorgverzekering. Maar daar blijft het niet bij. Want wat je nog meer moet en kunt regelen hangt ook af van je persoonlijke situatie. Voor iedereen die terug naar Nederland wil, heeft Nederland Wereldwijd daarom het Stappenplan terug naar Nederland verhuizen (remigreren)

Heeft jouw gemeente regelmatig te maken met burgers die terugverhuizen naar Nederland? Neem dan op jouw gemeentewebsite een verwijzing op naar het Stappenplan terug naar Nederland verhuizen (remigreren)

Als zij een afspraak maken of langskomen om zich weer in te schrijven (hervestiging in Nederland), is het nuttig om hen te wijzen op het stappenplan. Maar het is ook relevant voor burgers die zich juist uitschrijven omdat ze (tijdelijk) naar het buitenland verhuizen

Want voor een aantal zaken geldt: je kunt ze maar beter (ruim) voor je terugkeer in orde maken. Ben je eenmaal terug in Nederland? Dan is het een stuk lastiger om bijvoorbeeld een geboorteakte of een scheidingsakte uit het buitenland op te vragen en te legaliseren.

Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar loketbuitenland@minbuza.nl

Nederland Wereldwijd

Nieuwsoverzicht