BZK en VNG inventariseren aansluitdata Basisregistratie Personen

Het ministerie van BZK verzoekt gemeenten voor 15 december 2012 door te geven wat hun voorlopige aansluitdatum is voor de aansluiting op de nieuwe Basisregistratie Personen (BRP).

Dit schrijft BZK mede namens de VNG in een brief van 29 oktober 2012 aan gemeenten.

Tijdig aansluiten
De voordelen van de BRP voor gemeenten kunnen pas volledig geëffectueerd worden als alle gemeenten zijn aangesloten. Een belangrijke reden om de aansluiting zo snel mogelijk te realiseren.
Gedurende de overgang van GBA naar BRP blijven beide stelsels operationeel. Dit brengt dubbele beheerkosten met zich mee. Ook om deze kosten zoveel mogelijk te beperken is een zo kort mogelijke implementatieperiode van belang. Gemeenten wordt daarom gevraagd een aansluitmoment te kiezen in de periode 2014-2015.

Ondersteuning
KING ondersteunt gemeenten bij de implementatie van de BRP. Op de website van Operatie BRP staan instrumenten die gemeenten ondersteunen bij het maken van een eerste inschatting:

- Het draaiboek invoering BRP
- Analysetool

Het gebruik van deze twee instrumenten resulteert in een concept plan van aanpak en in een indicatieve planning en aansluitdatum.

Vervolg
Begin 2013 wordt de voorlopige aansluitlijst met data bekend gemaakt. Zo nodig vindt er op dat moment afstemming met uw gemeente plaats over de door u opgegeven aansluitdatum. Daarna wordt u gevraagd uw definitieve aansluitdatum vast te stellen en te bevestigen.

Meer informatie

Klik hier

Nieuwsoverzicht