Commissie Persoonsregistratie

Werk je bij burgerzaken en ben je specialist op het gebied van de GBA? Beschik je over een proactieve, innovatieve en doelgerichte werkhouding en zou je graag iets willen bijdragen aan je vakgebied? Dan is de NVVB op zoek naar jou als lid voor de commissie Persoonsregistratie.

Deze commissie komt jaarlijks 6 keer bij elkaar en adviseert het NVVB bestuur met name op de thema’s persoonsinformatie en het registreren van persoonsgegevens. De commissie houdt zich bezig met de thema's personen en familierecht, IPR, legalisatie en Nationaliteitsrecht voor de basisregistratie personen en de burgerlijke stand. Ook over deze registratie zelf adviseert de commissie Persoonsregistratie het bestuur. De commissie publiceert minstens tweemaal per jaar in Burgerzaken en Recht. Vorig jaar heeft de commissie het boek "Burgerzaken en Boek 10 BW" uitgebracht.

Wat bieden wij?

De commissie bestaat uit ongeveer 12 leden die allen opvallen door hun bijzondere deskundigheid op een of meerdere van de kennisgebieden van de commissie. Door hun kennis te delen vergroten de commissieleden elk ook hun eigen deskundigheid. In de commissie heerst een informele sfeer en leden van de commissie werken vaak samen aan een onderwerp. Als lid van de commissie maak je deel uit van dit netwerk en krijg je de gelegenheid om grote projecten, zoals de invoering van nieuwe wetgeving, gezamenlijk tot een goed einde te brengen. Daarmee draagt je lidmaatschap ook rechtstreeks bij aan de kwaliteit en efficiency van je eigen gemeente.

Interesse? Stuur dan een mail naar michielhofman@nvvb.nl

Nieuwsoverzicht