De eerste ervaringen en cijfers van de opleiding ID- & Adresfraude

In juni 2016 zijn de eerste (identiteits)modules van de opleiding ID- & Adresfraude van start gegaan: Identiteit & identiteitsdocumenten I (M1a), Brondocumenten (M1b) en Identiteit & identiteitsdocumenten II (H3a). Uit de eerste vaardigheidstrainingen die onderdeel uitmaken van deze modules, is naar voren gekomen dat de vaardigheidstrainingen en -examens pittig, maar wel haalbaar zijn. Niet iedereen wist in één keer te slagen voor het vaardigheidsexamen: van de 86 cursisten zijn in totaal 65 cursisten geslaagd en 21 cursisten gezakt. Maar na het maken van een herexamen hebben zij het vaardigheidsexamen op het gebied van profiling en echtheidskenmerken reis– en/of brondocumenten alsnog behaald.

De interesse voor de opleiding ID- & Adresfraude is ook al gewekt bij de medewerkers Burgerzaken die geen vouchers vanuit het project Naar Betrouwbare Persoonsgegevens hebben ontvangen, zo blijkt uit de cijfers. Van de 86 cursisten waren er 13 cursisten zonder vouchers die hebben deelgenomen aan de eerste modules van de opleiding ID- & Adresfraude, wellicht op aanraden van hun collega’s of naar aanleiding van eerdere nieuwsberichten. Daarnaast hebben cursisten zich ook al aangemeld voor modules van de opleiding ID- & Adresfraude die vanaf september 2016 weer van start gaat. Er zijn zelfs al vaardigheidstrainingen op bepaalde data volgeboekt!

Een greep uit de evaluatieformulieren van de cursisten:

  • “Positief aan de training vond ik het oefenen, oefenen, oefenen”
  • “Positief aan de training vond ik het oefenen met falsificaties uit de praktijk”
  • “Positief aan de training vond ik dat de opgedane kennis en vaardigheden direct toe te passen zijn in de praktijk”
  • “Positief aan de training vond ik de bewustwording van de verschillende mogelijkheden en technieken van vervalsingen”

Ben jij ook geïnteresseerd geraakt in de modules van de opleiding ID- & Adresfraude van de PublieksAcademie, wacht dan niet langer en kijk op de website

Houd de nieuwsbrief en de website van de NVVB in de gaten, want vanaf 1 september 2016 gaat de PublieksAcademie officieel van start en verschijnt de nieuwe website. Daar kun je meer informatie over onder andere de opleiding ID- & Adresfraude vinden en kun je je ook gaan inschrijven!

PublieksAcademie; Zeker weten!  

Nieuwsoverzicht