Doorbraak in dienstverlening

'Doorbraak in Dienstverlening' bundelt de krachten van overheidspartijen die voorop willen lopen in dienstverlening aan burgers. Doet uw gemeente ook mee aan één van de elf projecten die concrete verbeterkansen bieden?

Het programma 'Doorbraak in Dienstverlening' is een initiatief van o.a. de VNG, KING en de NVVB.

Waaraan kunt u deelnemen
Het gaat om elf projecten met elk een initiatiefnemer. U kunt hierbij onder meer denken aan de voor ons vakgebied interessante projecten als integratie  BS-GBA en e-ID. Maar ook aan Netwerk-Gemeente, e Factureren, Bouwen op vertrouwen etcetera.

1. Integratie Burgerlijke Stand = GBA
o.l.v. Han Polman, burgemeester Bergen op Zoom
Een initiatief vanuit de NVVB. Het integreren van Burgerlijke Stand en GBA creëert forse verbetering in de dienstverlening aan de burger en besparing in de bedrijfsvoering van de overheid. Wie neemt deel aan het initatief tot samenvoeging Burgerlijke stand en GBA?

2. e-ID
o.l.v. Yvonne van Stiphout, Voorzitter VDP en Concerndirecteur Rotterdam
Een e-identificatiestelsel met een betrouwbaar e-ID middel voor burgers verlicht administratieve lasten, verbetert de informatieveiligheid, stimuleert de economie en levert de overheid extra inkomsten op. Wie helpt mee om het digitaal identificeren te verbeteren?

Hoe
Als gemeente kunt u per project uw belangstelling kenbaar maken. U wordt dan door de projectorganisatie benaderd om hoe uw gemeente kan deelnemen. Bijvoorbeeld als pilotgemeente in de uitvoering of door mee te praten over de realisatie van de projecten.

Informatie
Nadere informatie en mogelijkheid tot aanmelding is beschikbaar via de link

Nieuwsoverzicht