Dreigingsbeeld informatiebeveiliging Nederlandse gemeenten

Dreigingsbeeld informatiebeveiliging Nederlandse gemeenten

Het dreigingsbeeld heeft als doel gemeenten weerbaarder te maken op het gebied van informatiebeveiliging door inzicht te geven in de belangrijkste risico’s voor de eigen organisatie. In deze editie gaan de VNG en de Informatiebeveiligingsdienst specifiek in op de risico’s voor de ambtelijke organisatie, het bestuur, de politiek, de inwoners en de ondernemers. Dit dreigingsbeeld biedt de directie en het management van gemeenten handvatten voor risicomanagement door de belangrijkste bedreigingen te duiden, handelingsperspectief te schetsen en dit waar mogelijk toe te lichten met actuele voorbeelden. 

Over het dreigingsbeeld

Gemeenten maken werk van informatiebeveiliging en de VNG ondersteunt ze daarbij. Het Dreigingsbeeld Informatiebeveiliging 2021/2022 is opgesteld door de Informatiebeveiligingsdienst (IBD), de collectieve voorziening van alle Nederlandse gemeenten op basis van interviews, analyse van incidentrapportages van gemeenten en meldingen aan de IBD.

Het dreigingsbeeld is vanmorgen in Zwolle in ontvangst genomen door Ingrid Geveke, voorzitter VGS uit handen van Nathan Ducastel, directeur VNG informatiesamenleving.

Bekijk hier het dreigingsbeeld informatiebeveiliging Nederlandse gemeenten 2021/2022

Nieuwsoverzicht