Druk bezocht regiocongres in Assen

Donderdag 7 november werd het NVVB regiocongres NoordOost, Friesland & Overijssel gehouden in het Van der Valk Hotel in Assen. Thema van het congres was ‘Burgerzaken daagt je uit!’. 300 professionals uit het vakgebied Burgerzaken bezochten het congres.

De dag werd in alle dialecten van het noorden geopend door Marcel Nieuwenweg, presentator RTV Noord. Jan Cees Noord, voorzitter afdeling NoordOost, gaf een update van de vereniging. Marcel Jansen, Chris Brookhuis en Monique Elling (commissie BRP-straat) gaven een presentatie over hun unieke samenwerking. Manny van der Kraan van de RvIG nam de bezoekers mee in de wereld van VRS (Verbetering Reisdocumenten Stelsel). Renee Ong (RvIG) presenteerde ‘Project virtuele Identiteit (vID)’ Hoe ver gaat virtuele Identiteit? Hebben we straks allemaal een vituele identiteit op onze telefoon staan, uitgegeven door de gemeente? Zij gaf een kijkje in het onderzoek naar de technische, maatschappelijke en juridische haalbaarheid van de vID. Daarna gaf zij een kijkje in het Onderzoek nieuwe technologie in aanvraagproces reisdocumenten’ met Rajshri Soekhoe van de RvIG.

Tussen de middag stond er een heerlijk lunchbuffet klaar voor alle gasten. Na de lunch stonden 30 stands klaar met nuttige informatie voor de deelnemers. Het middagprogramma bood nog een aantal interessante onderwerpen zoals 'stand van zaken verkiezingsagenda minister van BZK' door Reinier Fleurke en Hans Klok. Arre Zuurmond van de Ombudsman Metropool Amsterdam sloot het plenaire gedeelte af met het onderwerp 'hoe ga je om met daklozen en andere mensen die tussen wal en schip vallen'. Het regiocongres werd sfeervol afgesloten met een gezamenlijke borrel. 

 

Bekijk onze sfeerimpressie op Facebook. 

Nieuwsoverzicht