Eerste promotiedag Burgerzaken groot succes

Eerste promotiedag Burgerzaken groot succes

Voor de wervingscampagne Nieuwe medewerkers Burgerzaken vond afgelopen weekend op 15 april de 1e promotiedag Burgerzaken plaats in Assen. Er waren veel inschrijvingen dus het beloofde een drukbezochte dag te worden. Met de ruim 70 geïnteresseerden die zijn gekomen zat de hal van het stadhuis in Assen aangenaam vol.  

Het bleek voor velen een interessante en leerzame dag. Er was na de presentatie tijd voor een lunch en de mogelijkheid om inhoudelijke vragen te stellen. Ook kregen geïnteresseerden een korte rondleiding over de afdeling Burgerzaken van medewerkers van de gemeente Assen.

Ruim 50 personen hebben zich na afloop van de presentatie aangemeld voor de zogenaamde “speeddates” die zijn gehouden met collega’s Burgerzaken uit regiogemeenten. Zij hebben gesprekken gevoerd met de kandidaten om te kijken of ze geschikt zijn voor het vak, de juiste instelling en competenties hebben en of ze het niveau hebben om aan de aangeboden opleidingen (B0: Startersmodule en B1a: Identiteit en identiteitsdocumenten uit het Diplomastelsel Burgerzaken) te beginnen. 

Wat volgt is een inventarisatie van de kandidaten die voor de opleidingen in aanmerking komen om hen daarna te laten starten met deze opleidingen in de regio. Na een succesvolle afronding van de B0 en B1a modules worden de geslaagde kandidaten opgenomen in ons - besloten - landelijke Register Medewerker Burgerzaken. (Enkel) gemeenten kunnen hierin zoeken naar werkzoekenden die geslaagd zijn voor de eerste twee modules uit de diplomalijn ‘Basiskennis Burgerzaken’ (B0 en B1a) en kunnen met de geregistreerden contact leggen.

Heb je als gemeente vacatures voor startende medewerkers Burgerzaken? Of verwacht je deze te krijgen met het oog op de “paspoortpiek” van komend jaar? Wacht dan niet te lang met het selecteren en inwerken van deze geschikte en gemotiveerde kandidaten. Laat het ons weten zodat we dit alvast onder de aandacht kunnen brengen op één van onze promotiedagen. 

Stuur hiervoor een e-mail naar willemvanasselt@nvvb.nl. Je ontvangt dan, zodra het 'Register Medewerker Burgerzaken' gevuld en toegankelijk is, login-gegevens.

Graag bedanken wij de gemeente Assen voor de mogelijkheden en het openstellen van het stadhuis afgelopen zaterdag. En natuurlijk ook alle personen uit de regiogemeenten die hebben geholpen bij de presentatie, de gesprekken en de enthousiaste manier waarop zij Burgerzaken op de kaart hebben gezet bij deze groep nieuwsgierige toekomstige medewerkers Burgerzaken!

Nieuwsoverzicht