Elektronische dienstverlening burgerlijke stand

Op 30 september 2014 zal de Eerste Kamer het wetsvoorstel elektronische dienstverlening burgerlijke stand behandelen. Wanneer deze wet wordt aangenomen zal snel meer duidelijk worden over welke onderdelen uit de wet op welk moment in werking zullen treden.
De NVVB wil graag dat de Eerste Kamer deze wet aanneemt. Wel zijn er nog veel onduidelijkheden rondom de digitale aangifte en de digitale akte. Zo is er nog geen aangepast besluit burgerlijke stand beschikbaar voor gemeenten. Uit dit aangepaste besluit zou onder andere moeten blijken hoe bijvoorbeeld op een veilige manier digitale aangifte gedaan moet worden. Ook moet uit dit besluit blijken hoe een digitale akte er precies uit moet zien en hoe deze veilig ondertekend en digitaal opgeslagen kan worden.
De NVVB heeft op 23 september 2014 een brief aan de Eerste Kamer gestuurd om de Eerste Kamerleden te informeren over onze zorgpunten rondom deze wet. Als het aan de NVVB ligt kunnen zaken als digitale aangifte en een digitale akte pas worden ingevoerd op het moment waarop de randvoorwaarden hierover duidelijk zijn.

De gehele brief aan de Eerste Kamer lees je hier

Nieuwsoverzicht