Evaluatie Modelverordening BRP

In samenwerking met de VNG, BZK en de NVVB is de Modelverordening BRP tot stand gekomen. De samenwerking is zeer positief ervaren ondanks de tijdsdruk.
Tijdens de evaluatie zijn diverse reacties vanuit het land besproken. Voor een aantal uitvoeringsvragen zal advies ingewonnen worden bij BZK. 

Om gemeenten te faciliteren zal de NVVB eind februari een nieuw schema Gegevensverstrekking BRP publiceren. Waarschijnlijk zullen hiermee veel zaken duidelijker worden. 
Gemeenten zijn binnen de kaders van de Wet BRP autonoom om beleidskeuzes te maken ten aanzien van verstrekkingen aan derden en aan organen van de eigen gemeente. Bij de Modelverordening BRP zijn slechts voorbeelden gegeven.

Naast de mogelijkheden die de Wet BRP biedt, hebben gemeenten zelf de verantwoordelijkheid om de binnengemeentelijke informatievoorziening goed te regelen overeenkomstig de Wet bescherming persoonsgegevens. Vanwege de tijdsdruk voorziet de Modelverordening BRP alleen in onderwerpen die binnen de Wet BRP vallen.

Conclusie van de evaluatie is dat de Modelverordening BRP juridisch correct is, overeenkomstig de bepalingen van de Wet BRP, en dat deze naar aanleiding van de evaluatie slechts op één klein punt is aangepast. De verwijzing in artikel 2, tweede lid, naar het eerste lid (in den brede) hoort een verwijzing te zijn naar het eerste lid, aanhef en onder b.

BijlagenGrootte
Modelverordening gegevensverstrekking basisregistratie personen.doc238.5 KB
Nieuwsoverzicht