Geldigheidsduur diploma's en certificaten

Wegens een abusievelijk gemaakte fout is in het format van de diploma’s van de NVVB PublieksAcademie een geldigheidsdatum opgenomen die er niet op behoort te staan. Vanwege deze fout is aan de medewerkers, die een NVVB diploma hebben behaald binnen de nieuwe kwalificatiestructuur van de NVVB PublieksAcademie, gevraagd hun diploma terug te sturen. Hiervoor ontvangen zij van de NVVB PublieksAcademie een gefrankeerde enveloppe. Nadat de NVVB PublieksAcademie het diploma heeft ontvangen wordt een nieuw diploma zonder geldigheidsdatum toegestuurd.

Let op! Het bovenstaande geldt niet voor behaalde certificaten en bewijzen van deelname!

Een diploma blijft altijd geldig. De waarde van het diploma wordt bepaald door de actualiteit van de certificaten die ten grondslag liggen aan het diploma. Een certificaat of bewijs van deelname van de NVVB PublieksAcademie blijft drie jaar na uitgiftedatum geldig en bevat zodoende wel een terechte geldigheidsdatum.

Indien de certificaten of bewijzen van deelname verouderd zijn die ten grondslag liggen aan het behaalde diploma, dan kun je je certificaten actualiseren en als het ware weer ‘opwaarderen’ met behulp van een actualiteitsexamen voor het betreffende diploma. Inmiddels heeft de NVVB PublieksAcademie deze actualiteitsexamens voor het MBO-4 werk- en denkniveau ontwikkeld. In de toekomst wordt dit ook gerealiseerd voor de modules op het HBO werk- en denkniveau.

Zodoende kun je ervoor zorgen dat jouw diploma zijn waarde blijft behouden en jouw kennis en kunde actueel blijft!

Nieuwsoverzicht