Het Nederlandse Fotoboek

Het Nederlandse Fotoboek

Momenteel werkt ANP aan een nieuw en bijzonder fotoboek dat speciaal is gericht op nieuwkomers in Nederland; zij die kennis moeten gaan maken met de Nederlandse waarden, normen en gewoonten. Aan de hand van die Nederlandse beelden kunnen nieuwkomers sneller kennis maken met de Nederlandse tradities. Dat zal ze ook helpen bij hun integratieproces. Met een archief van meer dan 93 miljoen foto’s kan het ANP de hele wereld laten zien. Maar nog veel meer Nederland in al haar gedaanten in beeld brengen. Dat gebeurt dan ook op allerlei manieren, via onder meer kranten, websites, televisieprogramma’s en boeken.
 
In het boek vatten zij die waarden, normen en gewoonten in beeld en laten zij zien waar Nederland voor staat. Naast de bekende Nederlandse beelden zoals oranjefans in juichstemming, de Vierdaagse en het koninklijk echtpaar, nemen zij op verzoek ook ANP-foto’s in het boek mee van de gemeente of stad zelf. Ook kan zelf worden bepaald hoe de kaft eruit komt te zien, bijvoorbeeld met een toespraak van de burgemeester of voorzien van portretten van een doorsnede van de eigen bevolking. 
 
Bij een afname van duizend stuks ligt de prijs per boek, 144 pagina's dik, rond de 10 euro. Voor een coronaproof ‘fotoboek’, kan ANP een eenmalig e-magazine voor de nieuwkomers maken. Afhankelijk van het aantal beelden, kan dat vanaf 5.000 euro. Wil je meer weten? Dan kun je contact opnemen met Robert Verkerk: 06-51548284.

Nieuwsoverzicht