ID-covers versus nieuw model paspoort

Er is enige onduidelijkheid ontstaan over het tijdstip van invoering van een nieuw model paspoort in relatie tot de ID-covers die u via de NVVB kunt bestellen.
Het ministerie van BZK heeft tijdens diverse regionale bijeenkomsten in het land mededelingen gedaan over de vervanging van reisdocumenten.
De invoering van een nieuw model paspoort op 1 januari 2014 zal niet aan de orde zijn.

De wijzigingen in de Paspoortwet worden trapsgewijs ingevoerd. Wijzigingen met betrekking tot het aanpassen van de geldigheidsduur en daarmee de invoering van een nieuw model paspoort worden niet op korte termijn ingevoerd. Vanwege de afhankelijkheid van wetgevingsprocedures kan het ministerie nog geen duidelijkheid geven betreffende het exacte tijdstip van invoering.
Het nieuwe model paspoort verkeert momenteel in een ontwerpstadium. Invoering wordt niet op korte termijn voorzien. Daarnaast wordt niet verwacht dat er zodanige wijzigingen worden aangebracht in de kenmerken dat de ID-covers niet langer bruikbaar zijn of aangepast dienen te worden. Kortom voordat een nieuw model paspoort daadwerkelijk is geïmplementeerd bij gemeenten zijn we heel wat verder in de tijd.

Informatie ID-covers
Verschillende gemeenten hebben inmiddels ID-covers besteld. Een goede stap in de richting in de strijd tegen identiteitsfraude en van de bewustwording bij burgers voor de gevaren ervan!

De NVVB heeft vanwege het succes van de ID-covers de aanbieding op het startpakket en het uitgebreide pakket verlengd tot 1 januari 2014.
Klik hier

ID-covers bestellen
Voor vragen of een offerte op maat kunt u contact opnemen met Vera Nugteren via telefoonnummer 079-3617747 of e-mail naar veranugteren@nvvb.nl

Nieuwsoverzicht