Investeren in vakdeskundigheid voor een kwalitatief hoogstaande dienstverlening!

Al jaren neemt de NVVB Examenorganisatie examens af bij deelnemers aan de vakopleidingen:

  • Basisopleiding Burgerzaken (BO-BZ).
  • Basisopleiding Publiekszaken (BOP).
  • Medewerker Lokale Overheid Afstudeervariant Burgerzaken (MLO-BZ) / Bestuursambtenaar Afstudeervariant Burgerzaken (BA-BZ).

Na een gedegen opleiding en het afleggen van de benodigde examens, ontvangt de cursist een NVVB diploma. De NVVB Examenorganisatie hecht er grote waarde aan dat het diploma zijn waarde blijft behouden. Wanneer u als leidinggevende een medewerker/ster in dienst heeft met een NVVB diploma, heeft u de garantie dat hij of zij beschikt over de juiste (toepassing van) kennis.

In de brief van 16 maart 2012 aan de Tweede Kamer heeft de minister van Binnenlandse Zaken aangegeven dat deskundigheidsbevordering wezenlijk is voor een betrouwbare identiteitsvaststelling. Ze heeft daarbij aangekondigd dat ze zal onderzoeken of ze in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Burgerzaken (NVVB) een impuls kan geven aan de deskundigheid van medewerkers burger- en publiekszaken bij gemeenten. “Deze medewerkers hebben een belangrijke rol bij het voorkomen van identiteitsfraude en –fouten zodat gegevens in de GBA een hoge kwaliteit bereiken en behouden. Zij staan immers aan de basis staan van de keten waarin gegevens over burgers worden vastgelegd en (her)gebruikt.” 

Nog een belangrijk aandachtspunt is, dat  in de nabije toekomst, vanwege de vergrijzing, een groot aantal medewerkers met een brede kennis van zaken uit het vakgebied Burgerzaken/Publiekszaken verdwijnt. Daarom vindt de NVVB het van groot belang om de toestroom van jonge enthousiaste medewerkers op de juiste wijze op te leiden. Niet alleen specialistisch, maar vooral ook in de breedte. Verder moeten leidinggevenden blindelings op de vakinhoudelijke kennis van de medewerkers kunnen vertrouwen.

In september 2012 gaan de opleiders weer van start met de verschillende opleidingen.
Nadere informatie over de mogelijkheden tot opleiden vindt u terug op de websites van de verschillende opleiders die uw medewerkers goed opleiden en voorbereiden voor het behalen van een NVVB certificaat of diploma.

Nieuwsoverzicht