LAA verdeelt vouchers voor modules PublieksAcademie

Het project Landelijk Aanpak Adreskwaliteit (LAA) heeft meer dan 100 vouchers uitgedeeld aan deelnemers van LAA. De vouchers zijn bestemd voor de modules Adresonderzoek & adreskwaliteit I (M14) (e-learning), Adresonderzoek & adreskwaliteit II (H9) en Communicatie & conflicthantering tijdens huisbezoeken (V2).

Deze modules zijn oorspronkelijk afkomstig uit het project Naar Betrouwbare Persoonsgegevens (NBP). Daarna zijn ze doorontwikkeld door een goede samenwerking tussen gemeenten, LAA en de NVVB. Op het NVVB Congres in april 2017 en via gerichte e-mails aan alle deelnemers van LAA is de actie onder de aandacht gebracht. Het animo bleek heel groot: er zijn meer dan 240 aanmeldingen binnengekomen. Voor de accountmanagers uit het gemeenteteam van LAA was het een lastige klus om een zo goede en eerlijk mogelijke verdeling te maken. Iedere gemeente heeft vooraf de vraag gekregen om een motivatie op te geven. Deze motivatie is meegenomen bij de voucherverdeling. LAA wilde in ieder geval elke inschrijvende deelnemer één voucher geven. Ook enkele gemeenten die nog net niet aangesloten zijn bij LAA, maar daar al wel heel druk mee zijn, hebben een voucher gekregen. De verdere organisatie van de opleidingen ligt nu in handen van de NVVB. Alle modules kunnen vanaf september 2017 gevolgd gaan worden.  Voor de modules H9 en V2 is het de bedoeling dat deelnemers van gemeenten zo veel mogelijk op bereisbare afstand van hun regio (Noord, Midden of Zuid) hun opleiding kunnen volgen.

Alle deelnemers die een bericht hebben gehad van LAA (ICTU) dat zij een voucher ontvangen, krijgen voor de zomervakantie een bericht van NVVB met nadere uitleg.

Het doel van de vouchers is om gemeenten te stimuleren om modules te volgen gericht op het verhogen van de adreskwaliteit en de kwaliteit van adresonderzoeken. LAA verwacht een boost in de kwaliteit en resultaten van adresonderzoeken en huisbezoeken nadat gemeenten de modules hebben gevolgd.

Nieuwsoverzicht