Managementtafel Alphen a/d Rijn groot succes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag, 12 oktober 2016, vond de eerste managementtafel Aanpak adres- & identiteitsfraude plaats in Alphen aan den Rijn. Maar liefst 60 gemeentesecretarissen en directeuren waren aanwezig bij het vervolg op de bestuurlijke bijeenkomst van maart 2016. Tijdens de bijeenkomst in maart hoorden zo`n 120 gemeentebestuurders van minister Plasterk waarom de aanpak zo belangrijk is, en welke rol zij daarin kunnen spelen. Vandaag was het de beurt aan de gemeentesecretarissen en directeuren. Burgemeester Spies van gemeente Alphen aan den Rijn schudde de zaal goed wakker in haar aftrap: ‘U bent de leiddinggevende, u kunt uw medewerkers rugdekking geven. Het is helemaal niet zo erg om fouten te maken, er is geen excuus om niks te doen!’ Diverse sprekers kwamen aan bod, waarna de bezoekers in kleinere groepen aan tafel het gesprek en de discussie aan gingen.

Een boeiende ochtend, waar collega`s elkaar vonden en met elkaar tot interessante conclusies kwamen. Zo kwam er antwoord op de vraag: wat zijn de kansen en bedreigingen bij gemeenten en wat hebben gemeenten nodig om die kansen te benutten? De ochtend is georganiseerd in samenwerking met BZK, gemeente Alphen aan den Rijn en de NVVB. Een uitgebreid verslag staat in de volgende editie van B&R. 

Op donderdagmiddag 1 december vindt de volgende managementtafel plaats in Tilburg. Uitnodigingen hiervoor worden volgende week door BZK verzonden.  

Nieuwsoverzicht