Masterclass Digitale identiteiten

De digitalisering binnen de maatschappij is niet meer weg te denken. De verregaande integratie van ICT in ons leven zorgt voor een convergentie van de fysieke en digitale wereld. Digitale identiteiten zijn randvoorwaarden voor deze digitalisering, maar vergeleken met de huidige praktijk moeten de oplossingen makkelijker, veiliger, goedkoper en meer privacy bieden.

Wat
InnoValor en IDnext organiseren daarom een masterclass gericht op professionals die in een korte tijd helemaal op de hoogte willen raken van de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitale identiteiten in Nederland en daarbuiten. De focus ligt hierin op digitale identiteiten die gebruikt kunnen worden voor online dienstverlening. We bespreken de ontwikkelingen, kansen en uitdagingen waar organisaties voor staan om klanten (bijvoorbeeld consumenten) en partners (bijvoorbeeld in ketens) op een gebruikersvriendelijke en betrouwbare manier te identificeren. We behandelen verschillende aanpakken hiervoor, inclusief het gebruik maken van herbruikbare identiteiten. De huidige ontwikkelingen in Nederland en Europa krijgen ruim de aandacht, waaronder DigiD, eHerkenning, eID stelsel NL, domein initiatieven, eIDAS verordening (Electronic Identification and Signature), de nieuwe privacy wetgeving die eraan komt, gebruik van STORK betrouwbaarheidsniveau, innovatie authenticatieoplossingen en gebruik van social login.

Hoe
Een masterclass gegeven door experts met actuele kennis van deze onderwerpen en die nauw betrokken zijn bij de verschillende ontwikkelingen. Er kunnen maximaal 15 mensen deelnemen aan een masterclass. Deelnemers worden geplaatst in volgorde van aanmelding. Het is een masterclass die veel ruimte laat voor interactie. We beginnen met een lunch en eindigen met een borrel zodat er ook tijd is voor netwerken. Masterclass vindt plaats in Amersfoort. De kosten bedragen €325 (excl. BTW), bij opgave voor 1 november is er een vroegboek korting van €75. NVVB leden hebben 10% korting. Voor inschrijving, klik hier

Nieuwsoverzicht