Minister Plasterk reikt certificaten uit aan geslaagde examenkandidaten Naar Betrouwbare Persoonsgeg

Woensdag 4 juni reikte minister Plasterk op het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) certificaten uit aan de eerste geslaagde examenkandidaten van de opleidingen van het project Naar Betrouwbare Persoonsgegevens. Het ministerie van BZK investeerde vorig jaar een extra bedrag van 1 miljoen in de deelname van ambtenaren Burgerzaken aan opleidingen en examens gericht op fraudebestrijding. De minister onderschreef in zijn speech het belang van het werk van de ambtenaren Burgerzaken: "Gemeenteambtenaren die geslaagd zijn kunnen nu (identiteits)fraude beter herkennen aan de balie. Zo zijn ze beter op de hoogte van de verschillende echtheidskenmerken van identiteitsbewijzen en herkennen ze eerder risicogevallen. Dit bevordert de correctheid van adresgegevens in de Basisregistratie Personen. De BRP is van groot belang als noodzakelijk informatiesysteem voor veel overheidstaken. Het gaat daarbij niet alleen om de financiële kant, maar ook om het vertrouwen in de overheid." Hij bedankte en feliciteerde de aanwezigen.

Opleidingen
Vanuit het project Naar Betrouwbare Persoonsgegevens (NBP) (een initiatief van het ministerie van BZK en de NVVB, uitgevoerd bij ICTU) worden opleidingen voor medewerkers Burgerzaken persoonsinformatievoorziening en identiteitsmanagement (door)ontwikkeld. Er zijn nu zes opleidingen op MBO-niveau beschikbaar en twee op HBO-niveau. Later dit jaar wordt het aanbod uitgebreid met nog eens zes opleidingen op MBO- en HBO-niveau. Een van de actielijnen binnen het project is gericht op deskundigheidsbevordering, op dit moment wordt de kwalificatiestructuur (opleiding- en examenstructuur) getest door de cursisten. Vanaf 2015 zullen de opleidingen in het kader van fraudebestrijding naar verwachting deel uitmaken van het structurele cursusaanbod van de NVVB.
Inmiddels zijn de eerste veertig ambtenaren geslaagd voor modules. Minister Plasterk (BZK) reikte aan een deel van hen de certificaten uit.

Meer informatie over het project: http://www.ictu.nl/nbp

Nieuwsoverzicht