Nieuwe collega's Bureau NVVB

Nieuwe collega's Bureau NVVB

Afgelopen maand zijn er twee nieuwe collega's gestart bij de NVVB. We stellen hen graag even voor!

Mark Maliepaard - Strategisch adviseur
Naam: Mark Maliepaard, leeftijd: 29 jaar. Geboren in Zuid-Holland, gestudeerd en woonachtig in Utrecht. Zo’n 188 centimeter lang, maar verder zul je inmiddels wel je B1a-kennis moeten aanspreken om mijn paspoortfoto nog te matchen aan de houder. Per 1 maart 2022 gebruik ik die kennis zelf niet meer dagelijks, omdat ik sinds die datum als Strategisch adviseur bij de NVVB ben gestart. Mijn carrière in Burgerzaken is pas 3,5 jaar oud, maar toch al vrij divers: via een detacheringsklus startte ik als medewerker van het RNI-loket in Utrecht. De wereld van Burgerzaken ging pas echt open toen ik in de Domstad ook als ambtenaar BRP en Burgerlijke Stand in dienst kwam. Toen ik vervolgens het RNI-loket op procesniveau mocht coördineren, waardoor ik o.a. met diverse software- en hardwarepartners in contact kwam en mocht aanschuiven bij de door de RvIG voorgezeten kwaliteitsoverleggen, besefte ik dat juist het na- en meedenken over zowel het proces als de inhoud in het brede domein van Burgerzaken me heel erg interesseren. Door de stap naar de NVVB te maken, kom ik letterlijk en figuurlijk tussen ‘Den Haag’ en de gemeente terecht, als verbindende en vertegenwoordigende schakel voor Burgerzaken. Ik ga me met veel plezier en enthousiasme inzetten om Burgerzaken klaar te stomen voor de Toekomst. Tegelijkertijd hoop ik voor en door alle betrokken partijen voorgesteld beleid te vertalen naar een werkbare praktijk, en ervaringen vanuit de praktijk te vertalen naar advies voor de beleidmakers. En dat lijkt dan toch weer wat op het diploma Vertalen dat ik vóór dit alles behaalde.
Op 1 en 2 juni hopen we eindelijk weer een NVVB Jaarcongres te kunnen houden. Hopelijk ontmoet ik jullie daar!

Anne-Jo Schimmel - Medewerker examens NVVB PublieksAcademie
Mijn naam is Anne-Jo Schimmel, ik ben 24 jaar oud en ben 14 februari begonnen met werken bij de PublieksAcademie van de NVVB. Ik verheug mij erop om meer te leren over het organiseren van examens, opleidingen en alles daaromheen. Ook vind ik het interessant dat ik mij tegelijkertijd meer kan verdiepen in het vakgebied Burgerzaken.
Tijdens mijn master aan de Universiteit van Tilburg ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Burgerzaken. Voor mijn afstudeerscriptie heb ik namelijk onderzocht hoe zelfsturing binnen Burgerzaken eruit ziet en hoe het geïmplementeerd zou moeten worden. Ik heb deze thesis met veel enthousiasme geschreven en was geïntrigeerd door de dynamiek en complexiteit van het vakgebied. Toen ik de vacature bij de PublieksAcademie onder ogen kreeg, heb ik daarom gesolliciteerd. Nu maak ik onderdeel uit van de NVVB en zet ik mij met plezier in om de kwaliteit van opleidingen en examens binnen Burgerzaken te waarborgen en verbeteren. 

Nieuwsoverzicht