Nieuwe versie BZM-specificaties Basisregistratie Personen

NVVB en Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) hebben in opdracht van de VNG wijzigingen en verbeteringen doorgevoerd in de specificaties van de Burgerzakenmodules (BZM) voor de nieuwe Basisregistratie Personen (BRP). Dit heeft geresulteerd in de publicatie van versie 4.0 op de Gemma website.

De specificaties van de Burgerzakenmodules helpen gemeenten bij hun rol als opdrachtgevers van softwareleveranciers. Medio vorig jaar zijn KING en NVVB gestart met een actualisatieslag ervan. Vorig jaar heeft Operatie BRP de verantwoordelijkheid voor het onderhoud van de Burgerzakenmodules overgedragen aan de VNG, die op haar beurt de uitvoering ondergebracht heeft bij KING. De NVVB levert aan KING de inhoudelijke deskundigheid.

Gestart is met het doorlopen van alle specificaties op kwaliteit en actualiteit. Dit is thans afgerond en is nu aangeboden ter vaststelling door de VNG-directie. Na vaststelling en publicatie gaat het regulier beheer in, wat inhoudt dat de specificaties gewijzigd worden vanuit signalen van de gebruikers van de BZM-specificaties.

Nieuwsoverzicht