Nieuwsbrief 10 Tweede Kamerverkiezingen 15 maart 2017

Deze nieuwsbrief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft tot doel u te informeren over kwesties die van belang zijn voor de Tweede Kamerverkiezing van 15 maart 2017.
 
Regiobijeenkomsten
Afgelopen woensdag, 8 februari, heeft BZK ambtelijk overleg gevoerd met de VNG, de NVVB, enkele gemeenten en de Kiesraad. Aanleiding voor dit overleg is het besluit van de minister van BZK dat OSV niet kan worden gebruikt voor het berekenen van de uitslag van de aanstaande Tweede Kamerverkiezing. Volgende week dinsdag, 14 februari, vindt een volgend overleg plaats, op bestuurlijk / hoogambtelijk niveau. Over de uitkomsten van dit overleg zal de minister van BZK de Tweede Kamer en uiteraard ook de gemeenten informeren.
Tijdens het overleg van afgelopen woensdag zijn ook de vier geplande regiobijeenkomsten besproken. Gebleken is dat veel gemeenten er behoefte aan hebben dat de bijeenkomsten zo snel mogelijk plaatsvinden. Gelet daarop, en rekening houdend met de carnavalsperiode, is besloten om niet vier, maar twee regiobijeenkomsten te organiseren, en wel centraal in het land.
 
De twee regiobijeenkomsten vinden plaats in de Jaarbeurs, Croeselaan 6 te Utrecht, op:
• woensdag 22 februari om 10.00 uur
• woensdag 22 februari om 13.30 uur
 
Aanmelding voor een van beide bijeenkomsten kan tot en met dinsdag 21 februari om 15.00 uur via postbus.verkiezingen@minbzk.nl. U wordt verzocht om per gemeente maximaal twee medewerkers aan te melden. Wilt u bij de aanmelding de naam / namen vermelden van de deelnemende medewerker(s) en het dagdeel (’s ochtends of ’s middags)?
 
Als u vragen hebt over de komende verkiezing, dan kunt u die stellen aan het Informatiepunt Verkiezingen, een gezamenlijk initiatief van de Kiesraad en BZK. U kunt het Informatiepunt bereiken via informatiepunt@kiesraad.nl en telefoonnummer 070-4267329. Mocht u deze nieuwsbrief niet meer willen ontvangen of wilt u een collega aanmelden, stuur dan een e-mail aan postbus.verkiezingen@minbzk.nl.
 
Bron: BZK
Nieuwsoverzicht