Nieuwsbrief 11 Tweede Kamerverkiezingen 2017

Deze nieuwsbrief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft tot doel u te informeren over kwesties die van belang zijn voor de Tweede Kamerverkiezing van 15 maart 2017.
 
1. Kamerbrief over afspraken met gemeenten en Kiesraad over werkwijze berekenen verkiezingsuitslag
Gisteren, dinsdag 14 februari, heeft overleg plaatsgevonden tussen het ministerie van BZK en enerzijds de Kiesraad en anderzijds de VNG en de NVvB, om tot afspraken te komen over de wijze waarop bij de komende Tweede Kamerverkiezing de uitslag moet worden berekend. Zojuist heeft de minister van BZK de Tweede Kamer per brief geïnformeerd over de afspraken die tijdens dit overleg zijn gemaakt. De Kamerbrief is als bijlage bij deze nieuwsbrief gevoegd.
 
2. Bijeenkomsten voor gemeenten
Tijdens de twee geplande bijeenkomsten op 22 februari (eerder “regiobijeenkomsten” genoemd) zullen de gemaakte afspraken met de gemeenten worden doorgesproken, zodat duidelijk is welke werkwijze zal worden gevolgd.
Enkele gemeenten hebben inmiddels laten weten dat het voor hen niet mogelijk is om met een afvaardiging aanwezig te zijn bij een van de bijeenkomsten. BZK zal in een nieuwsbrief terugkoppelen wat er in de bijeenkomsten aan de orde is geweest.
Mogelijk ten overvloede: de twee bijeenkomsten vinden plaats in de Jaarbeurs, Croeselaan 6 te Utrecht, op:
• woensdag 22 februari om 10.00 uur
• woensdag 22 februari om 13.30 uur
Aanmelding voor een van beide bijeenkomsten kan tot en met dinsdag 21 februari om 15.00 uur via postbus.verkiezingen@minbzk.nl. U wordt verzocht om per gemeente maximaal twee medewerkers aan te melden. Wilt u bij de aanmelding de naam / namen vermelden van de deelnemende medewerker(s) en het dagdeel (’s ochtends of ’s middags)?
Als u vragen hebt over de komende verkiezing, dan kunt u die stellen aan het Informatiepunt Verkiezingen, een gezamenlijk initiatief van de Kiesraad en BZK. U kunt het Informatiepunt bereiken via informatiepunt@kiesraad.nl en telefoonnummer 070-4267329. Mocht u deze nieuwsbrief niet meer willen ontvangen of wilt u een collega aanmelden, stuur dan een e-mail aan postbus.verkiezingen@minbzk.nl.
 
 
Bron: ministerie van BZK
Nieuwsoverzicht