Nieuwsbrief 12 Tweede Kamerverkiezing 15 maart 2017

 
Deze nieuwsbrief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft tot doel u te informeren over kwesties die van belang zijn voor de Tweede Kamerverkiezing van 15 maart 2017.
 
1. Tweede circulaire Tweede Kamerverkiezing
De colleges van burgemeester en wethouders van alle gemeenten ontvangen per post een tweede verkiezingscirculaire van de minister van BZK. U treft een afschrift van de circulaire als bijlage bij deze nieuwsbrief aan. Ook de bijlage bij de circulaire is bij deze nieuwsbrief gevoegd. Het betreft een brief die de minister van BZK vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
 
2. Informatie op websites gemeenten over adressen stemlokalen
Zoals bekend, moeten de kandidatenlijsten, de adressen en de openingstijden van de stemlokalen en de adressen en de zittingstijden van de mobiele stembureaus uiterlijk op de vierde dag vóór de stemming worden bezorgd aan het adres van de kiezers. Veel gemeenten publiceren deze informatie ook op hun website. Dat is een goede aanvullende manier om bijvoorbeeld kiezers die, met een kiezerspas, in een andere gemeente willen stemmen, te informeren waar zij hun stem kunnen uitbrengen.
Gemeenten die deze informatie nog niet op hun website hebben geplaatst, wordt vriendelijk verzocht dit alsnog te doen.
 
Als u vragen hebt over de komende verkiezing, dan kunt u die stellen aan het Informatiepunt Verkiezingen, een gezamenlijk initiatief van de Kiesraad en BZK. U kunt het Informatiepunt bereiken via informatiepunt@kiesraad.nl en telefoonnummer 070-4267329. Mocht u deze nieuwsbrief niet meer willen ontvangen of wilt u een collega aanmelden, stuur dan een e-mail aan postbus.verkiezingen@minbzk.nl.
 
Bron: BZK
Nieuwsoverzicht