Nieuwsbrief RvIG 29 mei 2015

Enquête HUP en HOP

 

 

 

Uw mening telt

Met het beantwoorden van slechts acht vragen heeft u een stem in de gewenste bruikbaarheid en vorm van de Handleiding Uitvoeringsprocedures BRP en de Handleiding Operationele Procedures BRP.

HUP en HOP

De Handleiding Uitvoeringsprocedures (HUP) is vanaf de invoering van de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA) een doeltreffend naslagwerk gebleken voor medewerkers van de bijhoudingsgemeenten die persoonslijsten van ingezetenen bijhouden in hun gemeentelijke GBA.
De Handleiding Operationele Procedures (HOP) daarentegen was nodig om diverse systeemprocedures te beschrijven. De HOP bestaat uit diverse delen. Elk deel bevat procedures voor het gebruik van de centrale voorziening.

Operatie BRP

Momenteel wordt er door Operatie BRP gewerkt, in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK), aan de ontwikkeling van de Basisregistratie Personen (BRP). De oude vertrouwde GBA verdwijnt en daarvoor in de plaatst komt de BRP. De BRP is een volledige centrale digitale voorziening en bevat persoonsgegevens van zowel alle ingezetenen van Nederland als van de niet-ingezetenen. Met de komst van de BRP zullen diverse bijhoudingsprocedures en systeemprocedures worden aangepast en bijgesteld.

Terugbelverzoek

RvIG (als beheerder van de HUP en HOP) vindt uw mening over deze naslagwerken zeer belangrijk.
Na elke vraag kunt u uw antwoord geven en in een aparte toelichtingenveld kunt u aanvullende opmerkingen kwijt. Dit toelichtingenveld kunt u ook gebruiken voor het indienen van een terugbelverzoek. Bijvoorbeeld door uw naam en telefoonnummer te vermelden. U wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld. RvIG bedankt u alvast voor uw bijdrage.

Vul de enquête

Bron: http://www.rijksdienstvooridentiteitsgegevens.nl/

Nieuwsoverzicht