NVVB en KING tekenen samenwerkingsovereenkomst

Donderdag 16 januari 2014, tijdens het KING-Jaarcongres dat gehouden werd in 's-Hertogenbosch, is een  samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) en het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING).

"Met de overeenkomst breiden we de eerder opgestarte samenwerking verder uit”, aldus Simon Rijsdijk, voorzitter  NVVB, de belangenbehartiger van de Nederlandse gemeenten op het gebied van Burger- en Publiekszaken. "NVVB en KING hebben genoeg gezamenlijke belangen, en zijn gezamenlijk al vaak aangehaakt bij onder meer dienstverleningsinitiatieven. Zoals de 'Visie Dienstverlening 2020'."

Ook Larissa Zegveld, directeur van KING, is verheugd met de ondertekening. “Vanuit KING zijn we altijd op zoek naar sterke maatschappelijke partners met hun eigen expertise. De NVVB heeft die expertise. We kunnen elkaar aanvullen en versterken, zeker op het gebied van gemeentelijke dienstverlening."

Arthur Dallau, directeur NVVB, is ervan overtuigd dat beide partijen veel voor elkaar kunnen betekenen. “Bijvoorbeeld bij het gezamenlijk organiseren van bijeenkomsten, het samenwerken aan projecten of in werkgroepen, maar ook bij het uitwisselen en delen van kennis.”

Eind januari gaan NVVB en KING met elkaar om tafel om een aantal concrete samenwerkingsacties op te pakken.

Rechts Simon Rijsdijk (NVVB), links Larissa Zegveld (KING).

Nieuwsoverzicht