NVVB organiseert Serious Ambtenaar editie 5: “Next Generation”

Aan de slag voor de toekomst van kinderen en jongeren in oorlogsgebieden!

De Gemeente Schiedam heeft vandaag het stokje van Serious Ambtenaar overgedragen aan de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB). Serious Ambtenaar levert al vier jaar een belangrijke bijdrage aan de landelijke campagne Serious Request van radiozender 3FM en het Rode Kruis. De komende editie wordt aandacht gevraagd voor de toekomst van kinderen en jongeren in oorlogsgebieden.

In de week voor kerst vragen 3FM en het Rode Kruis aandacht voor jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden in diverse werelddelen. The next generation verdient toekomstperspectief, maar daarvoor is wel opleiding en persoonlijke ontwikkeling nodig. Voor deze stille ramp, deze miljoenen kinderen en jongeren, zamelen de DJ's van 3FM samen met de rest van Nederland geld in.

Vraagstukken en vrijwilligers
Serious Ambtenaar draagt bij aan Serious Request doordat verschillende (overheids)organisaties een vraagstuk neerleggen bij Serious Ambtenaar en daarvoor 5.000 euro doneren aan Serious Request. Per vraagstuk zetten minimaal tien enthousiaste vrijwilligers zich in om het voorgelegde vraagstuk op te lossen. Dit doen zij in twee dagen bij de opdrachtgever in huis. De afgelopen jaren is Serious Ambtenaar van een mooi idee uitgegroeid tot een waar fenomeen. Vorig jaar werden er 150 opdrachten binnen gehaald en 1500 vrijwilligers ingezet. Dit alles resulteerde in het prachtige bedrag van € 755.555,- voor Serious Request .

Vanzelfsprekend en daadkrachtig
‘De NVVB is al sinds de eerste editie van Serious Ambtenaar betrokken als opdrachtgever. Voor ons, als vereniging, is het verbinden van netwerken en mensen met een gezamenlijk doel een vanzelfsprekendheid’, aldus Arthur Dallau, directeur NVVB. ‘De komende maanden willen wij onze passie en daadkracht inzetten om kinderen en jongeren in oorlogsgebieden te steunen en ze een toekomstperspectief te geven’, aldus Simon Rijsdijk, voorzitter NVVB.

Ben jij onze volgende vrijwilliger of opdrachtgever?
De NVVB nodigt vrijwilligers en opdrachtgevers uit om van Serious Ambtenaar editie 5 een groot succes te maken! Geef de jongens en meisjes in oorlogsgebieden een kans en verrijk jezelf of jouw (overheids)organisatie met deze zinvolle actie! Inschrijven via de website kan vanaf 1 augustus. Tot die tijd kun je je aanmelden door een mail te sturen naar info@seriousambtenaar.nl

Flyer
Bekijk ook onze
flyer

Nieuwsoverzicht