NVVB vernieuwt haar examenorganisatie

De NVVB verzorgt sinds jaar en dag de examinering van medewerkers burger- en publiekszaken voor alle gemeenten in Nederland. Per juli 2016 gaat de examenorganisatie over op een nieuw curriculum. De modules worden vernieuwd om zo beter aan de huidige eisen te kunnen voldoen. Een hoger niveau, met kortere kenniscycli en met expliciete aandacht voor dienstverleningsvaardigheden moet het examenbureau toekomstproof maken. Tijdens de verbouwing blijft de winkel open.

Terwijl de NVVB de laatste hand legt aan het vernieuwde curriculum blijft het huidige aanbod aan opleidingen en examens gehandhaafd. Gemeenten kunnen medewerkers gewoon aanmelden voor de bestaande modules. Bestaande cursisten die nog niet alle modules hebben doorlopen, kunnen dit tot 1 september 2016 afmaken.

Overgangsmodule “van oud naar nieuw”

Cursisten die het opleidingstraject in 2015-2016 afronden krijgen een overgangsmodule aangeboden waardoor het huidige diploma een zelfde waarde krijgt als het “nieuwe”. De NVVB beraadt zich over hoe deze module vorm en inhoud krijgt. Zij garandeert echter haar leden dat het volgen van de huidige modules, aangevuld met de overgangsmodule, geen achterstand in kennis en kunde oplevert.

Kortom:

 

U start in september 2015

 

BO-BZ/BOP

 

Alle modules (op de module Samenleving na) beschikbaar, (her)examens beschikbaar tot 1 september 2016.

Extra: Overgangsmodule

 

 

U moet nog modules afronden voor het diploma

 

BO-BZ/BOP & MLO/BA-BZ

 

Alle modules (op de module Samenleving na) beschikbaar, (her)examens beschikbaar tot 1 september 2016.

Extra: Overgangsmodule

 

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

Schrijf eenvoudig in voor de NVVB nieuwsbrief

 

Nieuwsoverzicht