Ondertekening convenant 'Samen tegen identiteitsfraude'

Woensdag 24 september jl. is in Apeldoorn door de ketenpartners: Politie, IND, Koninklijke Marechaussee, RDW, OM en gemeenten het convenant 'Samen tegen identiteitsfraude' ondertekend.
Dit is een belangrijke mijlpaal voor de Werkgroep Tegengaan Identiteitsfraude, want hiermee geven de ketenpartners te kennen samen de strijd aan te willen binden tegen ID- en documentfraude. Het privacy-protocol en werkinstructies zijn hiermee van kracht geworden.

Het initiatief in Oost-Nederland wordt in de kabinetsvisie - Programma identiteit op orde - als voorbeeld gesteld. De vervolgstap is een platform in te stellen in een beveiligde omgeving, zodat we veilig met elkaar gegevens kunnen uitwisselen (bijv. gescande afschriften van mogelijk valse documenten).

Klik hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van links naar rechts: de heer Heijsman (hoofdcommissaris), de Brigadegeneraal de heer Peperkoorn (Koninklijke Marechaussee), mevrouw Zandee (hoofdofficier van Justitie), de heer Den Oudsten (burgemeester van Enschede), de heer Van Lint (directeur van de IND) en de heer Van Santen (directeur van de RDW).

Nieuwsoverzicht