Opleidingen ID-fraude modules uit Diplomastelsel Burgerzaken (B1a, B1b en S3)

Opleidingen ID-fraude modules uit Diplomastelsel Burgerzaken (B1a, B1b en S3)

Sinds de start van het Diplomastelsel Burgerzaken in 2016 is het al zo dat alleen de NVVB PublieksAcademie de modules tegengaan ID-fraude in zijn geheel verzorgd (dus zowel de opleidingen als de examens daarvan). Wij benadrukken dit nog keer, omdat wij soms andere berichtgeving horen over een soortgelijk aanbod aan medewerkers Burgerzaken en wij niet willen dat wij die medewerkers moeten teleurstellen als zij achteraf vernemen dat elders gevolgde cursussen niet gelden binnen ons diplomastelsel. Dit heeft te maken met de afspraken tussen de NVVB en de specialisten op het gebied van identiteit en identiteits- en brondocumenten, zoals de KMar, IND en AVIM. In dit kader heeft de NVVB formeel toestemming van het Openbaar Ministerie om ‘echte’ valse en vervalste documenten mee op pad te nemen om in het land trainingen aan medewerkers Burgerzaken te kunnen verzorgen, omdat officieel die domeinfunctie alleen bij de KMar, IND en politie ligt. Onze e-learning, vaardigheidstrainingen, vaardigheidsexamens en toetsplannen zijn samen met onze ketenpartners KMar, IND en AVIM ontwikkeld en worden met hun specialistische kennis en vaardigheden actueel gehouden in combinatie met de wet- en regelgeving die op Burgerzaken van toepassing is.  
 
Het betreft de modules Identiteit en identiteitsdocumenten (B1a), Brondocumenten (B1b) en Identiteit en identiteits- en brondocumenten (S3) uit het Diplomastelsel Burgerzaken. Wordt een opleidingstraject binnen jouw gemeente geheel verzorgd door een private opleider op het vakgebied Burgerzaken en valt of vallen een of meerdere modules tegengaan ID-fraude binnen dat opleidingstraject, dan schakelt de private opleider de NVVB PublieksAcademie in om die module(s) te verzorgen. Dat zijn ook de afspraken die we met de opleiders hebben gemaakt.
 
Wil jij je aanmelden voor één of meer module(s) tegengaan ID-fraude op één van onze vaste trainingslocaties? Of wil jij graag een in-company training voor één of meer van deze modules organiseren binnen jouw gemeente? Kijk dan op onze website en meld je aan via ‘Mijn PublieksAcademie’ en/of neem contact op met de NVVB PublieksAcademie om een offerte voor een in-company training aan te vragen via publieksacademie@nvvb.nl. Meer informatie? Bel met 079-3031725.

Nieuwsoverzicht