RvIG: Register Paspoort Signaleringen automatisch raadplegen

RvIG: Register Paspoort Signaleringen automatisch raadplegen

Met de eerste functionaliteit die binnen het project Verbeteren Reisdocumentenstelsel (VRS) wordt opgeleverd, kunnen uitgevende instanties het Register Paspoort Signaleringen (RPS) automatisch raadplegen. Het voordeel van deze automatische signaleringscontrole is dat de signaleringsinformatie altijd actueel is. Ook hoeven medewerkers van uitgevende instanties voor deze informatie in de meeste gevallen geen contact meer met de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) op te nemen.

Wat betekent dit voor uitgevende instantie?
·    Gemeenten en burgerzaken in het Caribisch gebied: baliemedewerkers doen tijdens het aanvraag- en uitgifteproces van een reisdocument een automatische signaleringscontrole in het RPS via de Reisdocumentenmodule (RDM) in hun Burgerzakensysteem.
·    Grensgemeenten, Buitenlandse Zaken, Kabinetten van de Gouverneurs (Caribische landen) en de Koninklijke Marechaussee: een centrale aanvraagapplicatie waarmee medewerkers een geautomatiseerde controle in het RPS kunnen uitvoeren is in ontwikkeling. Op termijn is het mogelijk om meerdere controles tijdens het aanvraag- en uitgifteproces van reisdocumenten via de centrale aanvraagapplicatie uit te voeren.

Hoe ziet de implementatie eruit?
Vanaf december heeft RvIG de techniek beschikbaar voor de signaleringscontrole in het RPS. In overleg wordt er gekeken naar het exacte moment voor de aansluiting. Tijdens de implementatie worden uitgevende instanties ondersteunt door de RvIG bij de aansluiting op het RPS via de RDM of via de centrale aanvraagapplicatie. In oktober worden de uitgevende instanties over de aansluitvoorwaarden en benodigde acties geïnformeerd.
 
Meer weten?
Lees over de centrale aanvraagapplicatie op de RvIG 

Nieuwsoverzicht